Gündem GBT Sorgulama İşlemleriyle Sabıka Kaydı Öğrenme Ve Yargıtay Dosya Sorgulama

GBT Sorgulama İşlemleriyle Sabıka Kaydı Öğrenme Ve Yargıtay Dosya Sorgulama

16.06.2015 - 15:54 | Son Güncellenme:

GBT sabıka kaydı sorgulama işleminin online olarak yapılması önemli kolaylıklar sağlamıştır. GBT sabıka kaydı sorgulama işleminin nasıl yapıldığını ve sabıka kaydı sorgulama işleminin tüm detaylarını haberimizde bulabilirsiniz.

GBT Sorgulama İşlemleriyle Sabıka Kaydı Öğrenme Ve Yargıtay Dosya Sorgulama

Bugün yeni bir işe girme durumunuz olsa sizden istenecek olan belgelerden biri de, sabıka kaydı belgesi olacaktır. Geçmişte her hangi bir suç durumunuzun olup olmadığını belirten bir belge olan sabıka kaydı sorgulama belgesi, genlikle Adliye merkezlerine başvuru yapılarak elde edilen bir belgedir. Fakat henüz yeni sayılan bir yöntem aracılığı ile de, sabıka kaydı sorgulaması yapabilir ve sonrasında bilgisayardan yazdırma işlemi ile de, kâğıt belge halinde, sabıka kaydı sorgulama belgesi elde edebilirsiniz.Peki, bu yeni yöntem nedir? Henüz yeni sayılan bu yöntem, internet aracılığı ile online olarak yapılabilen sabıka kaydı sorgulama işlemleridir.

Haberin Devamı

GBT – SABIKA SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

YARGITAY DOSYA SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ! ("https://www.turkiye.gov.tr")

İnternet üzerinden online yapılabilen sabıka kaydı sorgulama işlemlerinizi şu şekilde yapabilirsiniz;

İnternet üzerinden online olarak da iki farklı şekilde, sabıka kaydı sorgulama işlemlerinizi yapabilmeniz mümkündür. Yani bu durumda, internet üzerinden sabıka kaydı sorgulaması yapmak için, şu şekilde iki farklı yöntemi kullanabilirsiniz;

İster, e-devlet kapısı sistemine giriş yaparak ve buradan E-Hizmetler isimli bölüm üzerinden,

İsterseniz de, yine e-devlet kapısı sistemine giriş yaparak, ama bu defaKamu Kurumları isimli bölümü üzerinden, sabıka kaydı sorgulamanızı yapabilirsiniz.

E-devlet kapısı–E-Hizmetler bölümü üzerinden yapılan sabıka kaydı sorgulama işlemleri şöyledir;

Haberin Devamı

Burada ilk önce, e-devlet kapısı sisteminin resmi web adresi olan, https://www.turkiye.gov.tr adresine giriş yapmanız gerekmektedir.Hemen sonraki aşamada, e-devlet kapısı sistemine ise bildiğiniz gibi, T.C. kimlik numaranızı ve e-devlet şifrenizi kullanarak giriş yapabilirsiniz.Daha sonraki aşamada, burada e-devlet kapısı sistemine bu şekilde giriş yapmanızın ardından, açılan yeni sayfada yer alan ve E-Hizmetler yazan başlığın altındaAdalet Bakanlığı şeklinde yer alan bölüme giriş yapınız. Daha sonra buradan, Adli Sicil ve İstatistik Genel Müdürlüğü Hizmetlerişeklinde hazır bulunan bölüme geliniz.Son olarak, burada açılan sayfada ise, Adli Sicil Kaydı Sorgulama yazan seçeneği işaretleyerek, sabıka kaydı belgenizi sorgulatabilir ve burada yazdır seçeneğini kullanarak somut şekilde sabıka kaydı belgenizi de elde edebilirsiniz.

e-devlet kapısı–Kamu Kurumları bölümü üzerinden yapılan sabıka kaydı sorgulama işlemleri şöyledir;

Burada ilk önce, e-devlet kapısı sisteminin resmi web adresi olan, https://www.turkiye.gov.tr adresine giriş yapmanız gerekmektedir. Hemen sonraki aşamada, e-devlet kapısı sistemine ise bildiğiniz gibi, T.C. kimlik numaranızı ve e-devlet şifrenizi kullanarak giriş yapabilirsiniz. Daha sonraki aşamada, burada e-devlet kapısı sistemine bu şekilde giriş yapmanızın ardından, açılan yeni sayfada yer alan ve Kamu Kurumları yazan başlığın altında yer alan Tüm Kurumlar yazan başlığa geliniz. Hemen sonrasında açılan sayfada yer alan ve Adalet Bakanlığı yazan başlığa geliniz. Daha sonra ise, burada bu başlığın altında yer alan ve Adli Sicil ve İstatistik Genel Müdürlüğü yazan bölüme geliniz. Devamında bu sayfanın en sol kısmında yer alan ve e-ADLİ SİCİL yazan alana tıklayınız.

Haberin Devamı

GBT Sorgulama

GBT sorgulama işlemlerinizi de internet üzerinden online olarak yapabilirsiniz. Burada, GBT sorgulamanızı online olarak yapabilmeniz için izlemeniz gereken işlemleri şu şekilde sıralayabiliriz;

Başlangıç olarak,e-devlet şifreniz ve T.C kimlik numaranız ile e-devlet kapısı sistemine giriş yapınız.Sonra, GBT sorgulama işlemi için, adli sicil kaydı sorgulama ekranında yer alan bilgileri göreceksiniz. Bu bilgileri okuyunuz.Daha sonra, bu okuduğunuz bilgileri onaylayınız ve, devametyazan butona tıklayınız.Devamında, açılan yeni pencerede;kurum türübelgeninneden verileceğibelgenin nereye verileceğigibibilgilerin sorulduğu bölümleri doldurunuz.Ardından, yine bu sayfada yer alan vesorgulayazan bölüme tıklayınız.Böylece, Adalet Bakanlığı çatısı altında resmi olarak bulunan ve GBT bilgilerinizi içeren sonuç ekranına ulaşabilirsiniz.Son olarak, eğer tercih ederseniz, bu sayfa üzerinden yazdırma işlemiyle somut bir belge de alabilmeniz mümkündür.

Haberin Devamı

Yargıtay Dosya Sorgulama

Burada, Yargıtay dosya sorgulama işlemlerinizi, her ikisi de online olarak yapılabilen, aşağıdaki yöntemlerden her hangi birini kullanarak yapabilirsiniz.

Yargıtay kurumu üzerinden yapılan Yargıtay dosya sorgulaması;Burada ilk önce, http://www.yargitay.gov.trsayfasına giriş yapınız ve burada, Yargıtay dosya sorgulama işlemi için hazırlanmış olan Yargıtay dosya ekranı üzerinden; il adı mahkemetürümahkeme esas numarasımahkeme karar numarasıve savcılık esas numarasıbilgilerini doldurunuz.

e-devlet kapısı sistemi üzerinden yapılan Yargıtay dosya sorgulaması;Burada ilk önce, https://www.turkiye.gov.tr adresine giriş yapınız. Ardından, T.C. kimlik numaranız ve e-devlet şifreniz ile sisteme giriş yapınız. Burada, Yargıtay dosya sorgulaması için, E-Hizmetleryazan bölüm üzerinden,Yargıtaybölümüne geliniz. Daha sonra son olarak, Yargıtay bölümünün alt başlıkları arasından, Dava Dosya Sorgulama yazan başlığı işaretleyiniz.