Siyaset Türkeş polemiği sürüyor

Türkeş polemiği sürüyor

28.07.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Ak Parti ile MHP arasında Eski Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş’in kabine dışı kalması üzerinden başlayan polemik dün karşılıklı açıklamalarla doruğa çıktı.

Türkeş polemiği sürüyor

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal “Siyasette nezaket çok önemlidir ve kıymetlidir. Tabii ki siyasetçi düşüncelerini ifade edecektir ama düşüncelerini açıklarken siyasetin nezaketi çerçevesinde bunların yapılması gerektiğini tekrardan altını çizerek ifade ettik” diye konuştu. Bunun üzerine MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın şunları kaydetti: “Sayın Ünal; eski genel başkanını ‘aklayan’ bir açıklama yapmıştır. Sayın Ünal, Davutoğlu’nun Sayın Devlet Bahçeli’ye yönelik fevkalade nezaketsiz ve tahkir edici açıklamalarını ise görmezden gelmektedir.”
Tuğrul Türkeş, ise Ak Parti’deki toplantı çıkışında gazetecilerin soruları üzerine “Bu konuda ben bir açıklama yapmayacağım. Bir kere sarhoşların seviyesine inemem bundan dolayı açıklama yapamam. İkincisi de o dönemde yapılanlar ile ilgili sanıyorum ki partim beni savunacaktır” dedi. Türkeş, “Sarhoşlardan kastınız kim” sorusuna yanıt vermedi.