Siyaset Türkiye’nin eli güçlü

Türkiye’nin eli güçlü

07.10.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

IKBY’deki referandum sonrasında askeri müdahalenin gündeme gelmesi gerektiğini savunan Bahçeli “Türkiye’nin eli güçlü” değerlendirmesinde bulundu. Bahçeli “5 bin ülkücü hazır sözümüz şaka değil, blöf de yapmıyoruz” dedi

Türkiye’nin eli güçlü

MHP lideri Devlet Bahçeli, Irak’ın kuzeyindeki referandum sonrasında askeri müdahale dahil gündeme gelen yaptırımlar konusunda, “Türkiye’nin eli güçlü” değerlendirmesini yaptı. Bahçeli, dün MHP Merkez Yönetim Kurulu toplantısında Kuzey Irak, Suriye, terör eksenli değerlendirmeler yaptı. MHP olarak Türkiye’nin Kerkük hassasiyetinin tartışmaya açılmasının söz konusu olmadığını belirten MHP lideri Devlet Bahçeli, “5 bin ülkücü hazır sözümüz şaka değil, blöf de yapmıyoruz. Yanlış anlam çıkaranlar var, biz devletin birimlerinin öncelikle müdahalesinden bahsediyoruz.
Hükümete ilettik
Gerektiğinde bu ülkeyi sevenler de canını feda etmeye hazır mesajını veriyoruz. Yoksa TSK ve devletin güvenlik birimlerinin yerine geçmek gibi bir düşünce beyan etmedik. Ciddiyetimizi vurguladık” ifadesini kullandı. Barzani’nin ateşle oynadığını ve aklını başına devşirmesi gerektiğini aksi taktirde ağır bedel ödeyeceğini belirten Bahçeli, askeri seçenek dahil yaptırımların tek tek uygulamaya sokulması gerektiğine işaret etti. “Türkiye’nin eli güçlü” diyen Bahçeli, “MHP’nin Irak’ın kuzeyine uygulanacak yaptırımlara ilişkin 9 önerisi bulunduğunu belirtti. Diplomatik misyonun kapatılması, sınır kapıları ve hava sahasının kapatılması, lojistik desteğin ticaretin durdurulması, petrol işlerinin askıya alınması, mali yardımların kesilmesi gibi yaptırım önerilerini sıralayan Bahçeli, “biz bu yaptırımları hükümete ilettik” dedi.
MHP’nin iktidara verdiği desteğin yanlış anlamak isteyenlerin bulunduğunu belirten Bahçeli, “Bizim desteğimiz bir kişiye veya bir partiye değil, beka mücadelesi veren Türkiye’nin geleceğinedir” diye konuştu.
Devlet Bahçeli, Başkanlık Divanı, MYK, milletvekilleri ve teşkilatlardan MHP’nin izlediği politikanın sokağa iyi anlatmalarını istedi. Daha sık vatandaşla temas kurulması talimatını veren Bahçeli, “MHP’nin uyarıları, söyledikleri bugün bir bir yaşanıyor. Endişelerimizide haklı olduğumuzu gördük. Herkese anlatılmalı” ifadelerini kullandı.

Baraj derdimiz yok

Toplu istifaların kamuoyunda abartıldığını bu nedenle YSK’dan gerçek istifa başvrurularını istediklerini dile getiren Bahçeli, yapılacak karşılaştırmadan sonra gerçek istifa sayılarını açıklayacaklarını bildirdi. Yeni parti kurulmasına takılmadıklarını belirten Bahçeli, “Baraj derdimiz yok, olmaz da. Bu tip parti girişimleri geçmişte de oldu. Ferruh Bozbeyli, Turan Feyzioğlu, Cem Boyner hatta kendi içimizde de oldu. Türk halkı bu siyasete prim vermedi” diye konuştu. Uyum yasaları başta olmak üzere, Meclis iç tüzüğü, siyasi partiler yasalarındaki değişiklikler dolayısıyla 2019’a kadar tamamlanacağını ve bundan sonra yapılacak çok iş olduğunu vurgulayan Bahçeli, “erken seçim yok” mesajı vermiş oldu.