Gündem Uşak'ta okullara grip tatili

Uşak'ta okullara grip tatili

23.11.2009 - 17:56 | Son Güncellenme:

.

Uşakta okullara grip tatili

UŞAK´ta grip salgını nedeniyle valilik, ilk ve orta dereceli okullar ile okul ÷ncesi e­itim kurumlarında Kurban Bayramı´na kadar eğitim ve öğretime ara veriildi.

Uşak´ta, toplam 61 bin öğrencinin eğitim gördüğü ilk, orta derecesi ile okul öncesi eğitim kurumlarında, 8 bin 900 öğrencinin grip nedeniyle raporlu olduğu için okula gitmediği bildirildi.

Uşak Valisi Ízdemir Ãakacak´ın başkanlığında, İl Milli Eğitim Müdürü Recep Düzgün, Uşak Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. İsmail Güneş, Eczacılar Odası ve İl Tarım Müdürlüğü temsilcilernin katılımıyla bugün toplanan ¦l Hıfzısıhha Kurulu, grip salgının daha da b³y³mesini engellemek amacıyla ilk ve orta dereceli okullar ile okul ÷ncesi e­itim kurumlarında Kurban Bayramı´na kadar e­itim ve ÷­retime ara verme kararı aldı.

İl Milli Eğitim Müdürü Recep Düzgün, Kurban Bayramı sonrasında okullarda telafi dersleri verileceğini söyledi. Uşak ¦l Sa­lık M³d³r³ ¦smail Alkan, il genelinde domuz gribi vakasının bulunmadığını önesürdü, şüphe üzerine başvuranların ise tahlil sonuçlarının negatif çıktığını söyledi.