Siyaset Terör, Türkiye’yi teslim alamayacak

Terör, Türkiye’yi teslim alamayacak

12.12.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Türkiye’yi ağlatan katliamı protesto eden üç siyasi parti ortak bildiri hazırladı. HDP ise bildirideki bazı ifadelere itiraz ederek metne imza koymadı

Terör, Türkiye’yi  teslim alamayacak

TBMM Genel Kurulu’nda, AK Parti, CHP ve MHP grupları, İstanbul’daki terör saldırısına karşı ortak bildiri hazırladı.

Haberin Devamı

Ak Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, CHP Grup Başkanvekili Engin Altay ve MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, imzalarının olduğu ortak bildiriyi kürsüden ayrı ayrı okudu. “Aziz milletimize” diye başlayan bildiride, İstanbul’da gerçekleştirilen hain saldırının, aziz Türk milletinin birliğine, bekasına ve bütünlüğüne yönelik vahşi bir terör saldırısı olduğu kaydedildi. Bu saldırıyla hiçbir kutsalı tanımayan teröristlerin bir kez daha insanlık düşmanı terör yöntemlerini devreye soktuğu belirtilen bildiride, şu görüşlere yer verildi:

“Hangi terör örgütü olursa olsun, bu saldırıyı yapanlar bilsin ki aziz milletimizin birlik ve beraberliği bozulmayacak bilakis daha da güçlenecektir. Terör, hiçbir zaman Türkiye’yi teslim alamayacak ve aziz milletimizi yıldıramayacaktır. Teröre vereceğimiz en güzel cevap kardeşliğimizi daha da güçlendirmektir. Daha önce PKK, DEAŞ, DHKP-C, FETÖ ve diğer terör örgütlerinin benzer şekilde yaptığı bu terör eylemleri karşısında millet olarak nasıl dik durduysak, nasıl terörün amacını boşa çıkarttıysak yine aynı şekilde çelikten bir irade ortaya koyacağız.

Haberin Devamı

15 Temmuz vurgusu

“İnsanlık düşmanı teröristler yenilecek; aziz Türk milleti ve devleti muzaffer olacaktır” denilen bildiride “Millete kastetmeye kalkışan teröristler ya yok olacak ya da adalete hesap verecektir. Bizler; acımızın ortak olduğunu ve her türlü siyasi düşünce farklılığını bir kenara koyarak bu derin acıyı paylaştığımızı, yüreğimizde hissettiğimizi özellikle ifade ediyoruz. 15 Temmuz’da milletimize ve onun iradesine karşı yapılan FETÖ darbe girişiminde ortaya koyduğumuz milli şuuru, bu terör saldırıları karşısında da göstereceğimizi aziz milletimizin dikkatlerine sunuyoruz” ifadelerine yer verildi.

HDP imzalamadı

HDP, bildirideki ifadelere itiraz ederek, metne imza koymadı. HDP’li Meral Danış Beştaş, Genel Kurul kürsüsünden HDP’nin İstanbul saldırısının ardından yaptığı açıklamayı okudu. Genel Kurul’da bakanlıkların bütçesi üzerine konuşan HDP’li Sırrı Süreyya Önder de İstanbul’daki terör saldırısını kınayarak, yaşanan ölümlerin ortak özelliğinin gençler olduğunu vurguladı. Meclis’te 4 siyasi parti grubunun milletvekillerinin gelişmelere karşı bir ortak bildiri hazırlığında olduğunu bildiren Önder, “Buradan başlayabiliriz diye düşünüyorum. Meclis bir inisiyatif geliştirebilir. Vaktinde kendi imzasını taşıyan iradelere sahip çıkabilir. Ardından bir tek kanun, tüzük, yönetmelikle beslenmemiş, akim kalmış şeyleri ihya edebiliriz” diye konuştu.

Haberin Devamı

Başımız sağolsun

Siyaset dünyası, devlet kurumları, meslek örgütleri tek ses oldu.

- TBMM Başkanı İsmail Kahraman: Terörün dini, ırkı ve mensubiyeti yoktur. Adı PKK, PYD, DEAŞ, FETÖ ne olursa olsun terör örgütüdür.

- Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu: Alçak planlar, milletimizin birliği ile misliyle karşılık bulacak.

- Adalet Bakanı Bekir Bozdağ: Türkiye’nin karanlık güçlerle mücadelesi, terör bitene kadar devam edecektir.

- Genelkurmay Başkanlığı: Türk Silahlı Kuvvetleri, jandarma ve polisle omuz omuza, son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar mücadelesini sürdürecektir.

Haberin Devamı

- Anayasa Mahkemesi Başkanlığı: Huzurumuzu hedef alan bu saldırıların amacına ulaşamayacağına inanıyoruz.

- Baro Başkanları: Barış içinde yaşamak için elimizden gelen mücadeleyi sürdüreceğiz.

Yazarlar