Gündem Vergi Borcu Sorgulama İle Vergi Durumu Öğrenme

Vergi Borcu Sorgulama İle Vergi Durumu Öğrenme

12.04.2015 - 09:07 | Son Güncellenme:

Online vergi borcu sorgulama işlemi ile vatandaşlara büyük kolaylık sağlanmıştır. Vergi borcu sorgulama işleminin nasıl yapıldığını ve vergi borcu sorgulama işleminin tüm detaylarını haberimizden öğrenebilirsiniz.

Vergi Borcu Sorgulama İle Vergi Durumu Öğrenme

Bir ülkenin kalkınabilmesi ve geçinebilmesi için o ülkede yaşayan vatandaşların devlete vergi ödemelerini yapması gerekmektedir. Bu ödenen vergiler sayesinde devlet vatandaşlar için ülkeyi daha güzel bir hale getirmektedir. Bu sayede ülke yaşanabilir bir hale gelmektedir. Vatandaşlarımız ödemesi gereken vergileri Gelir İdaresi Başkanlığına giderek öğrenebilirler ve vergi dairelerinden ödeyebilirler. Vatandaşlarımız ayrıca ödemesi gereken vergi miktarlarını gelişen internet teknolojisi sayesinden internet üzerinden kolay bir şekilde gerçekleştirebilirler. Vatandaşlarımız internet üzerinden vergi borcu sorgulama işlemini 2 farklı şekilde gerçekleştirebilir. İnternet üzerinden şifresiz olarak vergi borcu sorgulama işlemini Gelir İdaresi Başkanlığının internet sitesinin internet vergi dairesi sayfasından yapabilmektedir. Ayrıca vergi borcu sorgulama işlemini E-Devlet uygulamasından E-Devlet şifresi ile sisteme giriş yaparak sorgulayabilirler.

Haberin Devamı

VERGİ BORCU SORGULAMA

Vatandaşlarımız internet üzerinden şifresiz olarak vergi borcu sorgulama işlemini yapabilmek içini ilk olarak Gelir İdaresi Başkanlığının resmi internet sayfasına giriş yapmalıdır. Gelir İdaresi Başkanlığının internet sayfasının sağ tarafında bulunan internet vergi dairesi linki tıklanarak sorgulama sayfasına ulaşabilirsiniz. İnternet vergi dairesi sayfasının en alt kısmında bulunan borç sorgulama bölümü seçildikten sonra karşınıza uyarılar sayfası çıkacaktır. Bu bölümü dikkatlice okuduktan sonra kapatmanız gerekmektedir. Borç bilgilendirme sayfasına geldiğinizde buradaki bilgileri doldurmanız gerekmektedir. T.C. kimlik bilgileri ile giriş bölümüne T.C. kimlik numaranızı, nüfus cüzdan seri ve numarasını, annenizin, babanızın, eşinizin veya çocuğunuz herhangi birisinin T.C. kimlik numarası ve annenizin kızlık soyadının ilk ve ikinci harfleri sisteme girilmelidir. son olarak en alt tarafta bulunan güvenlik kodu sisteme girildikten sonra vergi borcu sorgulama işlemi tamamlanmış olur.

Haberin Devamı

İnternet üzerinden vergi borcu sorgulama işlemini ayrıca E-Devlet sistemi üstünden E-Devlet şifresi ile de yapabilirsiniz. E-Devlet sistemine T.C. kimlik numaranızı ve E-Devlet şifrenizi girdikten sonra giriş yapabilirsiniz. E-Devlet şifrenizi PTT şubelerinden 2 TL karşılığında temin edebilirsiniz. Sisteme giriş yaptıktan sonra E-Hizmetler bölümünden Gelir İdaresi Başkanlığı bölümünü bulmalısınız. Sol tarafta bulunan harflerden G harfini seçtiğiniz zaman kolay bir şekilde Gelir İdaresi Başkanlığını bulabilirsiniz. Vergi borcu sorgulama işlemini de Gelir İdaresi Başkanlığının alt seçeneklerinden yapabilirsiniz.