Gündem Vergi borcu sorgulama internetten nasıl yapılıyor?

Vergi borcu sorgulama internetten nasıl yapılıyor?

28.06.2016 - 09:52 | Son Güncellenme:

Vergi borcu sorgulama işlemleri sayesinde siz de internet üzerinden devlete olan borcunuzu öğrenebilirsiniz. Vergi borcu sorgulama işlemleri sayesinde herhangi bir kuruma gitmeden kolaylıkla borç öğrenmek mümkündür. Ayrıca araç vergi borcu sorgulama işlemi ile birlikte bu borcu ödeme işlemleri de internet üzerinden yapılabiliyor.

Vergi borcu sorgulama internetten nasıl yapılıyor

Verginin genel tanımını soracak olursanız vergi, kamu hizmetlerini karşılamak amacıyla, kişilerden ve kuruluşlardan kanun yoluyla toplanan paralardır. Vergi, devlet ve diğer kamu kuruluşlarının, kamu hizmetlerinin finansmanını karşılamak üzere kişilerden zorla aldıkları paralardır. Vergi anayasamızda yer alan ve herkesin ödeme gücüne göre ödemekle yükümlü olduğu bir görevdir.

Haberin Devamı

Günümüzün gelişmiş teknolojisi sayesinde işlemlerimizi artık daha kolay bir şekilde yapabiliyoruz. Hayatımızı kolaylaştırmak amacı ile hayatımıza giren birçok alet ve cihaz bulunmaktadır. Bu cihazlar ve aletlerden sonra bir de internet ağı hayatımıza girmiştir. İnternet günümüzün en büyük bilgi, iletişim ve işlem kaynağı olarak kabul edilmektedir. İnternet üzerinden oldukça fazla işlem yapılmaktadır. Bu işlemler arasında devlet dairesine ait önemli işlemler de bulunmaktadır. Devlet dairesi işlemlerinin internet üzerinden yapıldığı en büyük ve en kapsamlı internet adresi E-Devlet resmi sitesidir. Devlet dairesi işlemlerinden sizler için bu yazımızda vergi borcu sorgulama işlemini detaylı bir şekilde anlatmış bulunmaktayız. Bu işlem sayesinde üzerinize kayıtlı herhangi bir vergi borcu olup olmadığını görebilirsiniz.

Haberin Devamı

VERGİ BORCU SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Vergi borcu sorgulama işleminizi internet üzerinden dakikalar içerisinde yapabilmeniz mümkündür. Dakikalar içerisinde vergi borcu sorgulama işleminizi yapabileceğiniz internet adresi E-Devlet sistemidir. E-Devlet sistemi üzerinden vergi borcu sorgulama veya herhangi bir işlem gerçekleştirebilmek için bir şifrenizin olması gerekmektedir. E-Devlet sistemi üzerinden kimlik bilgileriniz kullanılarak işlem gerçekleştirildiği için sistemin korumaya ihtiyacı vardır. Sistem koruması şifre ile sağlanmış durumdadır. Her kullanıcının kendine ait farklı bir şifresi bulunmaktadır. Bu şifreler sayesinde her kullanıcı kendine ait işlemleri bu şifre ile yapmaktadır. Yazımızın devamından E-Devlet şifrenizi nereden ve nasıl alabileceğinizi öğrenebileceğiniz bilgileri vermiş bulunmaktadır.

E-Devlet şifrenizi size yakın herhangi bir postane şubelerinden nüfus cüzdanınız ile birlikte giderek yaptığınız şifre alma başvurusu sonunda alabilirsiniz. Ancak şifre alma işlemi ücretlidir. 2 TL işlem ücreti olan şifre alma işleminizi işlem ücretinizi ödediğiniz anda kapalı bir zarf içerisinde alabilirsiniz. Almış olduğunuz şifre sizin kimlik bilgilerinizi içermektedir. Bu nedenle başka birinin adına işlem yapmanız mümkün olmayacaktır. Aynı zamanda almış olduğunuz bu şifre geçici özelliği olan bir şifredir. Şifrenizi kalıcı hale getirebilmek için sisteme yapacağınız ilk girişte karşınıza çıkacak olan şifre değiştirme talebini yerine getirmeniz gerekecektir. Böylelikle kendinize ait kalıcı bir şifre oluşturmuş olacaksınız.

Haberin Devamı

Şifrenizi aldıktan sonra vergi borç sorgulama işlemini yapabilmek için ilk olarak E-Devlet sisteminin vergi borç sorgulama ile ilgili olan uygulama sayfasını açmanız gerekmektedir. Sayfaya ulaştığınızda karşınıza çıkacak olan “Kimliğimi Şimdi Doğrula” seçeneğine tıklayınız. Daha sonra açılacak olan kimlik doğrulama sayfası üzerinde bulunun boşluklara sırası ile T.C. kimlik numaranızı ve E-Devlet şifrenizi yazınız. T.C. kimlik numaranız ve E-Devlet şifrenizi doğru ve eksiksiz bir şekilde yazdığınızdan emin olduktan sonra aynı sayfa üzerinde bulunan “Sisteme Giriş Yap” seçeneğine tıklayınız. Böylece açılacak olan ekran üzerinde vergi borcu bilgilerinizi görebilirsiniz.

Yazarlar