Gündem Vergi Borcu Sorgulama Ve Vergi Borcu Ödeme İşlemleri Burada!

Vergi Borcu Sorgulama Ve Vergi Borcu Ödeme İşlemleri Burada!

19.05.2015 - 12:22 | Son Güncellenme:

Vergi borcu sorgulama ve vergi borcu ödeme işlemlerinin internet üzerinden yapılması pek çok kolaylıklar sağlamıştır. Vergi borcu sorgulama işlemini tüm detaylarına haberimizden ulaşabilirsiniz.

Vergi Borcu Sorgulama Ve Vergi Borcu Ödeme İşlemleri Burada

İnternet üzerinden yapılabilen sorgulama işlemleri sayesinde hayatımıza büyük kolaylıkları da beraberinde getirmiştir. Böylece herhangi bir resmi kurum veya kuruluşa gitmenize gerek kalmadan sorgulama işlemlerinizi internet üzerinden gerçekleştirebilirsiniz. Ayrıca gündelik işler düşünülecek olduğunda oluşacak zaman kaybınında önüne geçmiş olacaksınız. Bizde bu yazımızda sizlere vergi dairelerine ödenebilen borçlar olan vergi borcu ve trafik ceza borcu gibi borçların sorgulanma işleminden bahsedeceğiz.

Haberin Devamı

VERGİ BORCU SORGULAMAK İÇİN TIKLAYINIZ!

Vergi borcu sorgulama işlemini internet üzerinden gerçekleştireceğimiz için bir takım doğrulama bilgilerine de ihtiyaç duyacaksınız. Sizlere vereceğimiz bilgiler doğrultusunda sorgulama işlemini sağlıklı bir şekilde gerçekleştirerek sonuca başarıyla ulaşabilirsiniz. Sorgulama işlemi 2 şekilde yapılmaktadır. Bunlar şifreli ve şifresiz olarak 2 şekilde incelenmektedir.

Şifresiz sorgulama işlemi Gelir İdaresi Başkanlığı İnternet Vergi Dairesi üzerinden yapılmaktadır. Sistem üzerinde sizlerden istenecek olan TC Kimlik Numarası ve benzer kimlik bilgilerini doldurup “Tamam” butonuna basarak Gelir İdaresi Başkanlığı resmi sitesi üzerinden yapılan sorgulama işlemini başarıyla tamamlamış olacaksınız.

Haberin Devamı

Diğer sorgulama işlemi ise yine aynı şekilde internet üzerinden ve E-Devlet kapısı aracılığı ile gerçekleştirilmektedir. Ancak ilk olarak bir E-Devlet şifresi elde etmeniz gerekmektedir. Bu şifrenin dağıtım işlemi PTT şubeleri üzerinden gerçekleştirilmektedir. Sizlere en yakın PTT şubelerine gidip kimlik bilgilerinizle birlikte şifre başvurusu yapabilirsiniz. Sizlerden istenecek kimlik bilgileri ile şifrenizi sadece 2 TL karşılığında temin edebilirsiniz. Şifre temin işleminin ardından www.turkiye.gov.tr adresine girmeniz gerekmektedir. Sol kısımda yer alan E-Hizmetler butonuna tıklayınız. Gelir İdaresi Başkanlığı başlığı altında yer alan Vergi Borcu Sorgulama butonuna basarak sorgulama sayfasına ulaşabilirsiniz. İlk olarak “Kimliğimi Şimdi Doğrula” butonuna basmanız gerekmektedir. Açılacak sayfada sizlerden bir takım bilgiler istenecektir. Bu bilgiler TC kimlik numarası ve E-Devlet şifresi şeklindedir. Her 2 bilgiyi de düzgün bir şekilde doldurup, bu bilgilerin doğruluğundan da emin olduktan sonra “Sisteme Giriş Yap” butonuna basarak vergi borcu sorgulama işleminizi E-Devlet kapısı üzerinden kolay ve basit bir şekilde yapabileceksiniz.

Böylece vergi borcu sorgulama işlemi için verilen bilgileri izleyerek şifreli veya şifresiz olarak sorgulama işleminizi tamamlayabilirsiniz.

Yazarlar