Siyaset Verilemeyecek hesabımız yok

Verilemeyecek hesabımız yok

10.12.2017 - 01:30 | Son Güncellenme:

Görevden uzaklaştırılan CHP’li Ataşehir Belediye Başkanı’na destek olmak için belediyeye gelen CHP lideri Kılıçdaroğlu, kararın meşru olmadığını savundu, ‘Hukuka aykırıdır’ dedi

Verilemeyecek  hesabımız yok

İçişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamayla görevinden uzaklaştırılan CHP’li Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi’ye destek olmak için belediye binasına gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin MYK toplantısının ardından Battal İlgezdi ve avukatı İnan Bektaş ile basın toplantısı düzenledi. Kılıçdaroğlu, kararın meşru olmadığını belirterek şunları söyledi: “Görevden alma kararı hukuka aykırıdır. Tümüyle siyasidir. Verilemeyecek hiçbir hesabımız yoktur. Belediye başkanımız daha önce medyada yer alan haberler üzerine ve benim isteğimle doğrudan doğruya savcılığa gidip kendisini, ailesini ve yakınlarını ihbar etmiştir. Buyrun her türlü soruşturmayı yapın demiştir. Ve o soruşturmaların tamamı yapılmıştır. Tamamından da aklanmıştır. Şu anda yapılmak istenen tam bir haysiyet cellatlığıdır” dedi.
‘Denetimden korkmayız’
“Koltuklarında oturup ahkam keseceklerine, hukuku iğfal edeceklerine, neden cesaret edip karşımıza çıkmıyorlar” diyen Kılıçdaroğlu, “Biz onlara belge gösterdik, oturup onlar da hesabını verselerdi, bizim söylediğimiz gibi, belgeleriyle, dökümanlarıyla. Denetimden korkmayız. Ama haysiyet cellatlığına da kimse kusura bakmasın gözümüzü kapatmayız.”
İlgezdi’nin avukatı Bektaş, müvekkili hakkında açılan tüm davalardan beraat ettiğini söyleyerek; “Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi’nin görevden uzaklaştırma kararının hukuki temelinin olmadığını ve bu kararın siyasi saikle tesis edildiği sebepleriyle, karar hakkında her türlü yasal yollara başvurulacağını kamuoyuna saygıyla duyururuz” diye konuştu.
Basın toplantısının ardından belediye binası önünde toplana partililere seslenen Kılıçdaroğlu, “Adaletin olmadığı yerde devlet, barış, medya özgürlüğü, özgürce seçimler olmaz, adaletin olmadığı bir yerde belediye başkanları özgürce görev yapamaz, baskı ve zulüm olur. Zulme karşı direnmek de en çok bize yakışır çünkü biz Kuvayi Milliye’ciyiz, Musfata Kemal’in askerleriyiz.”
‘Benimle hesaplaşırlar’
“Bizim mücadelemiz hak, adalet ve kutsal bir mücadeledir. Bizim mücadelemiz Türkiye mücadelesidir. Bizim mücadelemiz, bir arada huzur içinde yaşama mücadelesidir. Daha düne kadar Reza’nın önüne yatanlar, niye onlara bir şey yapmadınız sormak istiyorum. Bizim belediye başkanlarımıza dokundurtmayacağız. Hesapları varsa gelir benimle hesaplaşırlar. Başkasını aramaya gerek yok. Benim çocuklarımın da mal varlığıyla ilgili bir sürü şey söylediler, havuz medyası söyledi. Bir şey söyledim, alındılar. Dedim ki bu havuz medyasının sahiplerine, onların yöneticilerine: Reza Zarrab’ı çıkardınız televizyona, arkasına da Türk bayrağını fon olarak kullandırdınız, bunun adı ülkeye ihanettir, o ihanet yaftasını sizin boynunuza asacağım. Hiç endişelenmeyin siz. Bir hırsızın, bir yolsuzun, bir şarlatanın arkasına Türkiye Cumhuriyeti bayrağını koyacaksın, ben itiraz edince de çıkıp diyeceksin ki ‘Ey Kılıçdaroğlu, beni asacak mısın?’ Seni asmayacağım, seni bu ülkede rezil edeceğim rezil.”

‘Haksızlıklar karşısında susan dilsiz şeytandır’

“Onların milletvekillerinin çocuklarına verecekleri hesapları yoktur. Yüzü kızaracaktır ileride torunlarıyla yan yana geldiklerinde. Diyecek ki torunu bir dönem bu ülkede Rıza diye bir adam vardı, bu adam hırsızdı, bu adam yolsuzdu, bu adam bakanlara rüşvet dağıttı. Bu adam Meclis’te görüşülürken bunun dosyasını kim kapattı. Bu diyecek ki ben kapattım. Peki sen niye kapattın. Hiç endişeniz olmasın, her kuruşun hesabını soracağız. Tüyü bitmemiş yetimin hakkı için. Haksızlıklar karşısında susan dilsiz şeytandır. Sesimizi yükselteceğiz. Bu ülke için, çocuklar için yükselteceğiz.”

‘Yerel darbe yapmak istiyorlar’

“Bütün vatandaşlarıma çok açık ve net bir çağrı yapıyorum. Hangi belediye olursa olsun, bütün belediye başkanlarınıza sahip çıkınız. Senin oy verip belediye başkanı seçtiğin kişi, gayrimeşru yollarla görevden alınırsa o belediye başkanına sahip çıkmak, bu milletin onuru ve şerefidir. O onuru ve şerefi her vatandaş göstermelidir. 20 Temmuz’da bir darbe yaptılar. OHAL ile. Şimdi yerelde bir darbe yapmak istiyorlar. Hangi partiden olursa olsun, bizim belediye başkanlarımız onlarınki gibi değil. Ağlayarak koltuklarını terk etmeyecekler, istifa etmeyecekler. Çünkü hesabını veremiyorlar. Biz hesabını veririz, her kuruşun hesabını veririz, çünkü bizim defterimizde namuslu olmak yazılı.”

‘Karar hukuksal sürece dayanıyor’

İçişleri Bakanlığı, CHP’li Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi’nin görevden uzaklaştırılmasıyla ilgili açıklama yaptı. Açıklamada, “Bakanlığımızca bütün belediye görevlileri ile ilgili işlemlerde olduğu gibi Ataşehir Belediyesi görevlileri hakkında da objektif hukuk kuralları gözetilerek, adalet ve hakkaniyete uygun olarak karar verilmiştir. Karar bakanlığımıza ve adli mercilere intikal eden çeşitli yolsuzluk, usulsüzlük, haksız mal edinme, ihaleye fesat karıştırma ve görevi kötüye kullanma iddia ve şikayetleri üzerine bakanlığımız ve adli mercilerce yürütülen ve halen devam eden hukuksal süreçlere dayanmaktadır” denildi. l ANKARA Milliyet