Vitrin Kırtasiyeye kalite geldi

Kırtasiyeye kalite geldi

12.09.1998 - 00:00 | Son Güncellenme:

Kırtasiyeye kalite geldi

Kırtasiyeye kalite geldi
12 Eylül 1998
Işıl GÖKSU Kırtasiye sektöründe önemli bir yere sahip olan Serve Kırtasiye'nin Pazarlama Müdürü Yavuz Mor, ürünleriyle ofislere kalite getirdiklerini söylüyor.

Kalemler, kağıtlar, silgiler, dosyalar... Hayatımıza okul yıllarında girdiler ve bütün yaşamımız boyunca da önemli birer parçamız olacaklar. Sadece öğrencilerin değil; çalışan çalışmayan, büyük küçük herkesin hayatında bir yeri olan kağıtlar ve kalemler kırtasiye sektörünün en gözde öğeleri arasında. Dolayısıyla bunları üreten pek çok firma var. Ama bazıları diğerleri arasından hemen sıyrılıp öne çıkıyor. İşte Serve Kırtasiye Sanayi ve Ticaret A.Ş. bunlardan biri.
Şirketin Pazarlama Müdürü Yavuz Mor, Serve Kırtasiye'nin kırtasiye sektörüne ilk adımını 1996 yılında attığını belirtiyor. Bayilik sistemi ile çalışan Serve Kırtasiye, sadece öğrencilere değil, büyük küçük, çalışan çalışmayan tüm insanlara hitap ediyor. Firma bildiğimiz kırtasiye gereçlerinin dışında, ağırlıklı olarak ofis malzemeleri de satıyor; müşterilerine kağıt ürünlerinden dosyalama ürünlerine, bilgisayar aksesuvarlarından bilgisayar ve elektronik donanım temizleme ürünlerine, teknik çalışma gereçlerine, kendinden yapışkanlı kaplama malzemelerine kadar geniş bir ürün yelpazesi sunuyor.
Serve Kırtasiye'nin en büyük iddiası kalite konusunda. Dünyanın en çok tanınan ürünlerini Türkiye pazarına getiren firma, ürünlerini "Toplam Ofis Kalitesi" adı altında sunuyor. Asıl misyonlarının dünya lideri yenilikçi bir firma olmak olduğunu söyleyen Yavuz Mor, Serve'nin aynı zamanda Tema'nın gönül üyesi olduğunu ve Serve ürünlerini satın alanların Tema'ya belli bir miktar yardım yapmış olacaklarını belirtiyor. Yavuz Mor yelpazelerinde kendi ürettikleri ürünlerin yanı sıra Japonya, Almanya ve Amerika gibi ülkelerden ithal ettikleri ürünlerin de bulunduğunu vurguluyor. İthal ettikleri ürünler içinde Tombow, Max gibi dünyaca tanınmış markalar yer alıyor. Serve adıyla piyasaya sürülen ürünler, firmanın Ümraniye'de kurulan tesislerinde üretiliyor. Bu ürünler içinde telli dosya, ayraç, halkalı klasör, ofis kovası yer alıyor. Bunlar yıllık cironun yüzde 25'ini teşkil ediyor. Serve Kırtasiye bu ürünleri Mısır, İsrail, İspanya, Kore, Bulgaristan ve Romanya gibi ülkelere ihraç ediyor.
Serve Kırtasiye tüketiciye doğrudan ürün vermiyor, bayilik sistemi ile çalışıyor. Ürünlerini Spectrum, Office 1 Superstore gibi perakendecilere satarak tüketiciyle buluşuyor. Perakendeci iş ortakları arasında Migros Türk A.Ş., Carrefour, Gima Gıda Mad., Continent, Bricolage Yapı Market, Planet Yapı Market, Raksotek - Raks Satış gibi kuruluşlar yer alıyor. Serve Kırtasiye'nin Türkiye geneline dağılmış 160 bayisi bulunuyor. Yavuz Mor'a, en çok satışın ne zamanlar olduğunu sorduğumuzda, sürekli satış olduğunu piyasanın öğrencilerin okula gittiği dönemlerde daha da canlandığını belirtiyor. "Kırtasiyecilik sektörü sürekli değişmekte olan bir sektör," diyen Mor sözlerini şöyle sürdürüyor: "Devlet İstatistik Enstitüsü'nün sonuçlarına göre ofis sayısı her gün artıyor. Örneğin Levent gibi yerlerde plazalar var, bunun yanında elektronik gelişme de çok fazla. Böylece ofis malzemelerine olan ihtiyaç gün geçtikçe artıyor. Bu da kırtasiye sektörünün hızla değişmesini ve canlı olmasını sağlıyor."

Yazarlar