Siyaset Terörü sandıkta bitireceksiniz

Terörü sandıkta bitireceksiniz

05.10.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fransa’da teröre karşı tek ses mitinginde gurbetçilere seslendi: 1 Kasım’da teröre karşı duruşunuzu sandığa yansıtarak dünyaya anlamlı mesaj vereceğinize inanıyorum

Terörü sandıkta bitireceksiniz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul’dan sonra teröre karşı mitinglerin ikincisini Fransa’nın Strasbourg kentinde gerçekleştirdi, gurbetçilere “Terörü 1 Kasım’da sandıkta siz bitireceksiniz” diye seslendi.

Haberin Devamı

Zenith Strasbourg salonundaki miting Türk ve Fransız milli marşlarının çalınmasıyla başladı. Ardından Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ndeki Beştepe Cami İmamı şehitler için Kuran’ı Kerim okudu. Türkçe ve Kürtçe söylenen “Türk-Kürt kardeştir. Kardeş gelme oyuna. Olmayız param parça. Ortağız bir namusa, yaslanmışız sırt sırta” mesajlarını da içeren Türkü görüntüler eşliğinde çalındı. Erdoğan “Milyonlarca nefes, teröre karşı tek ses” mitinginde şu mesajları verdi:

SONUNA KADAR YERLİ, MİLLİSİNİZ: Sizler gurbet ateşi sizi ne kadar yakarsa yaksın ülkenize sahip çıktınız. Sizler nerede yaşarsanız yaşayın bayrağınıza kusur etmediniz. Siz ülkenizi çok sevdiniz. Ne siz Türkiye’yi unuttunuz ne Türkiye sizi unuttu. Bugün ülkemizi silahla, bombayla, kanla, tuzakla terörün karanlık tünellerine sokmak isteyenlere karşı en yüksek olarak sesinizi yükseltiniz ve tavrınızı ortaya koydunuz. Siz sonuna kadar yerli sonuna kadar milli kardeşlerimizsiniz.

Haberin Devamı

1 KASIM’DA SANDIKLARI PATLATIN: İnanıyorum ki 1 Kasım’da milli iradeye sahip çıkacak ve sandıkları patlatacaksınız. Birileri bunları söylememden rahatsız olabilir. İstikrar ve güven ortamına ihtiyaç duyulan bir ortamda 1 Kasım’da sizlere büyük görevler düşüyor.

TERÖRÜ SANDIKTA SİZ BİTİRECEKSİNİZ: Terörü sandıkta siz bitireceksiniz. 7 Haziran sonrası belirsizlik ortamı, sisli havayı ortaya çıkardı. Süreci ciddi sıkıntı olmadan yönettik. Tekrar seçimlere götürdük. Terör örgütü uzun süredir kolladığı ortamı belirsizlik ortamıyla yeniden buldu. Bizi üzen şehitler ve acılardır. Yoksa terörün üstesinden geleceğimize yönelik şüphemiz yok. Yüreğimize düşen her ateş daha iyi mücadele etmemizi sağlıyor. 1 Kasım’da da teröre karşı duruşunuzu sandığa yansıtarak dünyaya anlamlı mesaj vereceğinize inanıyorum. 1 Kasım’da sandıklara sahip çıkmanızı sizlere hatırlıyorum.

TERÖRÜ EZECEK GÜÇTEYİZ: Türkiye terör meselesini eninde sonunda çözecek, bundan kimsenin şüphesi olmasın. Türkiye’nin gücü terör ve arkasındakileri ezmeye yetecek güçte. Biz terörle mücadele ediyoruz bölgede yaşayan kardeşlerimizle değil. Bizim sorunumuz Kürt kardeşlerimle değil terörle, teröristledir. Terör örgütü de sırtını ona yaslayan partide kesinlikle Kürt kardeşlerimin temsilcisi değildir.

Haberin Devamı

BİRLİĞİMİZİ MUHAFAZA EDEMEZSEK GELECEĞİMİZ KARARIR: Paralel devletmiş bilmem ne devletmiş. Asla. Bu paralel devlet bunlarla iş tuttular. Onlarda Türkiye’den kaçıyorlar. Niye kaçıyorsunuz? Suçlu değilseniz niye kaçıyorsunuz? Şuranın imamı, yok yargının imamı. İmam mihrapta olur siz ne iş yapıyorsunuz ya. Bunların derdi başka. Onun için savruldular kaçıyorlar. Hepsinin inlerine giriyorlar. Terör örgütünün de bunların da. Bunlara fırsat vermeyeceğiz. Birliğimizi muhafaza edemezsek geleceğimizi karartırız.

AVRUPA’YA AKREP UYARISI: Hele hele kardeşliğimize birliğimize saldırılmasına hiç müsamahamız yok. Terör örgütleri akrep gibidir. Kendilerine kullananları da sokarlar. Gelin bu insanlık dışı örgüte birlikte mücadele edelim. Çok daha güvenlik bir Avrupa’ya dünyaya kavuşacağız.

FRANSIZ VATANDAŞI DA OLUN: Özellikle Fransa’da yaşayan kardeşlerime sesleniyorum. Burada 300 bin Fransız vatandaşı varmış, 350 bin niye vatandaşlığa müracaat etmiyorsunuz. Fransa senatosunda tek temsilcimiz yok. Bunu değiştirmemiz gerekiyor. Sizler sığınmacı değil Avrupalı Türklersiniz. Türkiye sizleri hiçbir zaman yalnız bırakmaz.

Haberin Devamı

CEM KARACA İLE SESLENDİ

Cem Karaca’nın güzel şarkısından ilham alarak söyleyerek ’biz bu coğrafyada suyumuzu kazandık da iştik. Ekmeğimizi bölüştük de yedik’? Bu şekilde dünyanın en büyük devletini kurduk. Bizim kimsenin toprağında zenginliğinde gözümüz yok. Kimsenin de bizim üzerimizde hesap yapmasına tahammülümüz yok.