Teknoloji WhatsApp ile nasıl para gönderebilirsiniz?

WhatsApp ile nasıl para gönderebilirsiniz?

12.02.2018 - 16:30 | Son Güncellenme:

WhatsApp para gönderme özelliğini kullanıma sundu. Bundan sonra telefonunuzdaki WhatsApp üzerinden para gönderip alabileceksiniz.

WhatsApp ile nasıl para gönderebilirsiniz

Onur Binay/milliyet.com.tr

Haberin Devamı

WhatsApp para gönderme testlerine sonunda başladı. Hindistan hükümetinin desteklediği Unified Payments Interface adındaki arayüz temel alınıyor. Testlerin tamamlanmasının ardından özellik, tüm dünyada kademeli olarak kullanıma sunulacak.

Dikkat edilmesi gereken husus, bu özellik yalnızca hem ödeme zamanı seçeneği hem gönderen hem de alıcı için etkinleştirilmişse işe yarıyor. İşlemi basit sözlerle ifade etmek gerekirse, işlem yalnızca hem ödeme yapan taraf için hem de ödeme seçenekleri mevcutsa başarılı olacaktır.

WhatsApp ile nasıl para gönderebilirsiniz

İşlemler UPI ile gerçekleştirilecek ve galeriye, konuma ve diğer şeyler arasında bulunan kişilere erişmek gibi ek simgesine dokunarak bu özelliğe erişebilirsiniz. WhatsApp Payments seçeneği sizin için etkinleştirildikten sonra tıklandığında bankaların bir listesi çıkacak. Bankanızı seçtikten sonra, daha fazla doğrulamanız gereken bağlı hesabı göreceksiniz. O zamandan önce UPI tabanlı işlem servisini hiç kullanmadıysanız, kaydınızı yaptırmanız istenecek ve başarılı kayıt işleminin ardından işlemlere devam edeceksiniz.,

Haberin Devamı

WhatsApp Payments çoğunluk zamanlar kitlelere yansıdığında, diğer UPI tabanlı işlem uygulamalarına olan ihtiyacı ortadan kaldırabilir. İşlemlerin çoğu, bu günlerde dijital olarak gerçekleştirildiğinden, WhatsApp Payments Hindistan'da büyük bir başarı olacak.

WhatsApp ile nasıl para gönderebilirsiniz?

  • İlk önce şunu belirteyim özelliği aktif ettiğinizde cep telefonu numaranız ile banka hesabınızı eşleştiriyorsunuz. WhatsApp ile para göndermek için şu adımlarım takip edebilirsiniz:
  • WhatsApp Ayarlar'dan "Ödemeler" bölümüne tıklayın. Kullanım şartlarını kabul edin ve telefon numaranızı doğrulayın.
  • Ekranda listelenen bankalardan kullanmak istediğiniz bankayı seçin ve banka hesabınızı eşleştirin. Daha sonra para göndermek istediğiniz kişinin sohbet penceresini açın ve "Ödeme" butonuna tıklayın.
  • Para göndermek istediğiniz banka hesabınızı ve göndereceğiniz tutarı seçin. Ardından telefonunuza gelecek olan onay kodunu ekrana girin.

WhatsApp ile para gönderme özelliğinin ne zaman yaygın kullanıma geçeceği belli değil.