Gündem Yargıtay'da dosya nasıl sorgulanır? ve GBT sabıka kaydı belgesi nasıl alınır?

Yargıtay'da dosya nasıl sorgulanır? ve GBT sabıka kaydı belgesi nasıl alınır?

19.07.2015 - 10:42 | Son Güncellenme:

GBT sabıka kaydı sorgulama işleminin internet üzerinden yapılması önemli kolaylıklar sağlamıştır. GBT sabıka kaydı sorgulama işleminin nasıl yapıldığını ve sabıka kaydı sorgulama işlemi hakkında ayrıntılı bilgileri bu haberimizde bulabilirsiniz.

Yargıtayda dosya nasıl sorgulanır ve GBT sabıka kaydı belgesi nasıl alınır

Günümüz Türkiye’sinde kurumsal iş başvurularında dahi gerekliliği bulunan önemli bir evrak olan sabıka kaydı belgesi için bir gün içerisinde on binlerce başvuru yapılıyor. Bu durum Adalet Bakanlığı bünyesinde kurumların işlerliğin yavaşlamasına yol açacak iş yükünün oluşmasına ve vatandaşın alacağı hizmet kalitesinin oldukça düşüş yaşamasına yol açıyor. Son yıllarda büyük bir hız ile gelişmekte olan modern internet teknolojisi ile birlikte artık vatandaşa kamu hizmetlerinde de çok daha modern ve çağdaş standartlar üzerinden hizmetler sunulabiliyor. Özellikle de son yıllarda internet teknolojisinin yaşamın her alanında kendisine yer bulması ile birlikte kamu hizmetlerinde internet kolaylıklarından yararlanılabiliyor.

Haberin Devamı

GBT – SABIKA SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

YARGITAY DOSYA SORGULAMAİÇİN TIKLAYINIZ!

Bu noktada özellikle vatandaş için en gerekli belgelerin başında kendisine yer bulan sabıka kaydı belgesine yönelik olarak online hizmetler bulunuyor. Vatandaşın artık Adalet Bakanlığı bünyesinde sabıka kaydı sorgulama gibi işlemlerini son derece pratik bir şekilde üstelik hiçbir şekilde vakit kaybetmeden gerçekleştirebilmelerine yardımcı oluyor. Günümüz modern teknolojisinin yaşamın her alanında kendisine yer bulması ile birlikte vatandaşa sunulan online kamu hizmetlerini dijital platform üzerinde tek bir çatı altında bir araya getiren e-Devlet sistemi üzerinden yer alan Adalet Bakanlığı’nın sabıka kaydı sorgulama online hizmet ekranı ile kolay bir şekilde güncel sabıka kaydı belgesini alabilme imkanı bulunuyor. Yüksek güvenlik giriş yöntemlerinin kullanılarak, sisteme giriş yapılması gerekiyor.

Haberin Devamı

Dijital platformda turkiye.gov.tr adresinden erişim sağlanabilen e-Devlet sistemine son derece pratik bir şekilde erişim sağlayabilen vatandaş, ‘e-Devlet şifresi’, ‘mobil imza ile giriş’, ‘elektronik imza ile giriş’ ve ‘T.C. kimlik kartı ile giriş’ giriş yöntemlerinden birisini kullanarak sisteme giriş yapabiliyor. Bu ekranda sabıka kaydı sorgulama işlemlerini gerçekleştirebilmek için vatandaşın e-hizmetler kategorisinde yer alan Adalet Bakanlığı’nın ‘Adli Sicil Kaydı Sorgulama’ ekranına tıklayarak sabıka kaydı belgesini alabiliyor. Ayrıca bu sorgulama işlemi ile Genel Bilgi Tarama sisteminde anayasadan alınan hak ile toplanan tüm verilerin en ayrıntılı şekilde görüntülenebilmesi sağlanabiliyor. Böylelikle şüpheli durumlar için en hızlı şekilde müdahalelerin gerçekleştirilebilmesi sağlanıyor. E Devlet GBT sorgulama hizmetinde özellikle belgenin hangi kuruma verileceği, hangi sebeple verileceği gibi bilgilerinde girişinin en doğru şekilde yapılması son derece büyük bir önem arz ediyor.

Sabıka sicil sorgulama işlemleri ile bu kolluk güçleri tarafından her türlü durumda yasal olarak gerçekleştirilebiliyor. Dijital teknolojinin sağladığı yeni nesil kolaylıklar ile birlikte artık internet üzerinden son derece pratik bir şekilde Yargıtay dosya sorgulama işlemlerini de gerçekleştirebiliyorsunuz. Özellikle de Yargıtay’da bulunan dosyanızın güncel durumuna ilişkin olarak ayrıntılı bilgiler edinebilmeniz için Yargıtay tarafından hizmete açılmış olan online bir hizmet bulunuyor. Günümüzde internet üzerinden son derece pratik bir şekilde Yargıtay dosya sorgulama işlemlerini gerçekleştirebilme imkanına sahip olunabiliyor. Böylelikle Yargıtay dosyasının durumuna ilişkin yaşanan belirsizlik ortadan kalkıyor.

Yazarlar