Begüm Yaraş

Begüm Yaraş

begum.yaras@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Bayram tatilinde çoğu aile seyahate çıkıyor memlekete giden de oluyor ve bu zaman zarfında otobüsle yolculuk edeceksek dostlarımızı maalesef yanımızda götüremiyoruz.
Kısa bir hatırlatmada yapayım sizlere daha önce uçak yolculuğunu da yazmıştım fakat güncellemekten zarar gelmez. 6 kg’ma kadar petlerimizi önceden rezervasyon şartıyla kabine alabiliyorsunuz. Fakat kabinde taşınan başka bir pet olmaması kaydıyla. 6kg ve üzeri (bu değer taşıma kutusuyla birlikte geçerli) petlerimizi ise yine önceden rezervasyon kaydıyla uçağın kargo bölümünde taşıyabiliyorsunuz. Önceden rezervasyon kargoda da çok önemli çünkü her uçağın kargo bölümü pet taşımaya uygun değil bu yüzden havalandırması olan ve pet taşımaya uygun olup olmadığını önceden arayarak sorgulayarak öğrenebilirsiniz.
Bu küçük hatırlatmadan sonra yazıma tatilde pet dostlarımızı nereye bırakırsak rahat ederle devam etmek istiyorum.
Tabii ki dostlarımızı nereye bırakırsak bırakalım ilk defa bırakıyorsak kendilerini evlerinde gibi rahat hissetmeyeceklerdir. Ama en azından güvende olacakları üşüyüp hastalanmayacakları, düzenli egzersiz yapacakları, güzel pansiyonlardan bir kaç tanesini size tavsiye edebilirim.
Köpekler için oteller
İlk olarak Kavakdere Köyü... Seferihisar’da bulunan Dost Köpek Çiftliğinden bahsetmek istiyorum.
Köpek sahibi dilekleri doğrultusunda yeni hizmete giren kapalı; dilerse açık; dilerse yarı açık, yarı kapalı kennellerimizde konaklama imkânı sunuyorlar. Yine aynı şekilde isteklere göre köpeğini tek başına, dilerse sosyalleşmesi açısından diğer dostlarıyla dolaşmasını sağlıyorlar. Dostlarınızın beslenmesi hususunda pansiyon formunda belirtilen özel istekler bölümünün yiyecek temini ve saatleri maddesinde belirttiğiniz şekilde dilerseniz kuru mama, tavuk, sebze yemeği vs. gibi besinlerin yanında özel istekleriniz doğrultusunda köpeğinizi istenilen her türlü gıda ile besleyebiliyorlar. Köpeğinizi dilerseniz adreslerine getiriyorsunuz, dilerseniz özel araçlarıyla onlar adresinizden teslim alıyorlar. Fiyat, ulaşım ve daha fazla bilgi için www.dostkopek.com adresinden kendilerine ulaşabilirsiniz.
İkinci tavsiyem ise Türkiye’nin ilk ve tek 5 yıldızlı köpek oteli olan Bobyland, Güzelbahçede olan bu tesiste ise köpek kulubelerini bunglow tarzında yapmışlar, klimalı, ısı yalıtımlı özel odaları var. Her köpek tek başına ve bir adet eğitmenle her gün, günlük egzersizini yapabiliyor. Otelde 24 saat online yayın yapılmaktadır ve dilerseniz internetten köpeğinizi izleyebilirsiniz. Daha ayrıntılı bilgi için web sitelerini ziyaret etmenizi tavsiye ederim. Gerçekten açıklayıcı güzel detaylara yer vermişler. www.bobyland.com
Tüm okurlarımın bayramını kutlarım umarım tavsiyelerimden memnun kalırsınız. İyi bayramlar...