Begüm Yaraş

Begüm Yaraş

begum.yaras@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Bu hafta sizlerle Cenk Burak Alpaslan isimli okuyucumun köpeği Caisy ile ilgili bana gönderdiği bir yazıyı paylaşacağım.
Aynı okuyucum, köpeği Romeo’yu da anlatmış.
En kısa zamanda Cenk Bey’in anılarına ve Romeo’ya da yer vereceğim.
Keyifli pazarlar diliyorum.
Siz de petlerinizle olan güzel şeyleri paylaşmak isterseniz sayfam size de açık.
Cenk Bey, Alman çoban köpeği Caisy ile ilgili bakın neler diyor:
* * *
“Alman çoban köpeği Caisy’i, arkadaşımın çiftliğinden 1 Nisan 2010’da aldığımda 1 yaşını geçmişti. Aldığım sırada çok kötü durumdaydı ve çok büyük bir travma geçirmekteydi. Çünkü Caisy, 6 aylıkken çalınmış ve onu çalan insanlar, bu süre içinde onu dövmüş, hatta başka köpeklerle dövüştürmüş. Yani bir canlının yaşayabileceği her türü travmayı yaşamış.”
“Arkadaşın çiftliğinde bir süre kaldıktan sonra Caisy’i evime getirdim. Önceleri Caisy, olması gerekenden çok zayıf, aşırı tedirgin, saldırgan ve sorunlu bir köpekti. Bana bile saldırıyordu ilk başlarda...
Caisy’i ile üç ay evimde birlikte yaşadık, beraber uyuduk. Bana alışmaya, güvenmeye ve sevmeye başladı. Düzenli beslenerek normal kilosuna ulaştı. İnsanlara alışmaya, başka köpeklere saldırmamaya ve çocuklarla iyi geçinmeye başladı. Kısaca süre içinde yaşamış olduğu kötü günleri geride bırakarak normal mutlu, huzurlu ve sevgi dolu günler yaşamaya başladı.
Caisy’nin özgüveni yerine geldi, hayatı düzene girdi ve en önemlisi yaşamış olduğu travmayı unutmaya başladı. Bu süre içerisinde temel eğitim vermeye başladım ve çok iyi ilerleme kaydettik. Artık Caisy ve öteki köpeğim Romeo ile birlikte kreşlere, anaokullarına, ilkokullara, kısaca tüm okullara, çocuklara hayvan sevgisini aşılamak için gidiyoruz.”
* * *
Cenk Bey sizi kutlamak istiyorum. Çünkü siz, bir yavru almak yerine aslında, Caisy’nin hayatını kurtarmışsınız.
Sevginizle ve güveninizle Caisy’i, bir bakıma hayata küsmüş bu canı tekrar hayata döndürmüşsünüz.
Köpek almak, sadece yemeğini suyunu vermek değildir.
Bunu hep tekrarlıyorum. Yazınız, iyi bir örnek oldu.
Yaşadığınız bu olayı benimle ve okurlarımla paylaşmamı sağladığınız için çok teşekkürler.