Begüm Yaraş

Begüm Yaraş

begum.yaras@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Geçen hafta söylediğim gibi bu hafta KIF ile ilgili konuyu yazmak istiyorum. KIF’in (Köpek Irkları Fedarasyonu) amacı anladığım kadarıyla Türkiye’de merdiven altı dediğimiz üretimi durdurmak. Petshoplardaki sağlıksız, annesi babası belli olmayan yavru satışını minimuma indirmek ve yok etmek.
Bu yüzden amaçlarına saygım sonsuz, yaptıkları işe, verdikleri emeğe de...
KIF üyesi, aynı zamanda hakemi sayın Ozan Belkıs bana kartını verip, bize köşenizde yer verirseniz çok seviniriz dediğinde çok gururlandım. Hemen kabul ettim.
Yalnız geçen hafta da belirttiğim gibi dışardan yazmak istemedim.
Benim 6 tane köpeğim var. Ben de topluma en uyumlu olan Barney ile önce KIF’a kayıt olup sonra 29 Ocak’taki yarışmaya kaydolup içerden yazmak istedim.
KIF’ın sayfasına girdim, kayıt koşullarını okudum.
Şöyle bir koşulla karşılaştım: Kayıt koşullarında diyordu ki köpeğinizin ırk derneğine üye değilseniz ve olmak istemezseniz KIF üyelik ücreti olan 125 TL’nin 4 katını ödemelisiniz.
Faaliyet ve üye kabulu olmayan bir derneğe üye olamadığım için Ozan Bey’e durumu anlamadığımı belirten bir e-posta attım.
Barney, bir golden retriever cinsi... Eğer onun retriever ırk derneğine ben üye olmazsam kayıt ücretinin 4 katını ödemem gerektiğini Ozan Bey teyit etti. Fakat bir de Golden derneğinin çalışmadığını ve yakın bir zamanda bir değişim olacağından bahsetti.
Yani çalışmayan bir dernek var. Yine de üye olmam gerekiyor, ki paranın 4 katını vermeyeyim. Çelişkili bir kayıt süresi anlayacağınız.
Bu arada bütün ırkların derneği yok. Mesela Shih-Tzu ırkı federasyonu yok. Bu yüzden ben de üye olamadığım bir derneğe 4 katı para vermek yerine Barney ile değil, Shih-tzu Paşa’yla yarışmaya karar verdim. Böylelikle fazla para vermekten kurtuldum.
KIF’ın yapmak istediği şeyi anlıyorum ırk derneklerine de üye kazandırmak istiyorlar.
Fakat bana biraz fazla geldi. Yani hem oraya üye ol, ayrı para öde. Sonra KIF’a üye ol, ayrı para öde...
Olmak isteme o zaman cezalısın 4 katı para öde. Biraz itici geldi bana açıkçası.
Şimdi önümüzdeki aşamada Paşa’yı KIF’a kaydettirmek var. Bunun için belgelerini hazırlayacağız. Aşı karnesi oluyor bu belge...
Eğer bilgisayar çipi yoksa çip takılacak. Bize Paşa’dan başlayan bir secere belgesi verilecek ve KIF’a üye olacağız.
Bu hafta inşallah başaracağız üye olmayı. Çünkü Paşa’yı görmeleri gerekiyor. Ozan Bey bizzat kendisi ilgileniyormuş. Hem ben çalışıyorum, hem de Ozan Bey çalışıyor. İkimiz de uygun olsak da buluşsak...
İnşallah Paşa’yı kaydettireceğiz.

Haberin Devamı

Seferihisar Barınağı

Haberin Devamı

Geçen hafta Sayın Fevziye Çakmaktan bir e-posta aldım.
Barınağı iyileştirme projesinden bahsetmiş. Yavrulu annelere ve annesiz yavrulara yeni bir bölüm yapılmış.
Fayans beton ve demirler yerine daha doğal olması açısından ahşap kullanılmış.
Ahşapları da, Seferihisar Belediyesi çocuk meclisi, derneğimiz Sehayder ve Yatılı İlköğretim Bölge Okulu ( YİBO ) öğrencileri tarafından rengarenk boyanmış.
Bakımevi, yavrular bölümü adeta anaokulu görünümü almış.
Bana fotoğraflar gönderdiler. Çalışmaları çok hoşuma gitti.
En kısa zamanda gidip kendim de görmek istiyorum.
İyi pazarlar.