Begüm Yaraş

Begüm Yaraş

begum.yaras@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları


Bugün size Pet Arkadaş sitesini tanıtmak istiyorum. Hepsi birbirinden güzel petlerin sahiplerini buluşturan bir forum sitesi, güncel bir paylaşım platformu Pet Arkadaş.
Güzel paylaşımlar, petlerinizle ilgili sormak ve bilmek istediğiniz her şeyi sorabileceğiniz bir site. Ben uzun zamandır üyeyim bu siteye gittikçe kalitesi düştü. Çok kaliteli insanlar abuk subuk şeyler yüzünden siteden ayrıldırlar. Yaş ortalaması da gittikçe düştü. Sağlam bilgilere ulaşmak ve sizden daha deneyimli pet sahiplerinin tecrübelerinden yararlanmak için güzel bir site. Üye olmanızı tavsiye ederim.
Yalnız dikkat etmeniz gereken şeyler var. “Hayvan severler” pek bir bol, klavye başı delikanlılıkta da üstlerine yok. Bir hatalı soruda üstünüze çullanıveriyorlar, ne sinir kalıyor ne moral.
Sitenin en sevdiğim özelliği, kayıp petler bölümü... Kedisi-köpeği-kuşu kaybolanlar siteye ilan açabiliyor ve bunu facebookta da paylaşabiliyor. Böylelikle ilanınız geniş kitlelere ulaşabiliyor.
Bir başka sevdiğim noktasıda ücretsiz sahiplendirme... Bazen anne altından da ücretsiz sahiplendirmeyle cins yavru köpek-kedi-tavşan bulabileceğiniz bir mecra. Burada, çoğu taşınma sebebiyle, eşinin hamileliğiyle, vakit ayıramama sebebiyle, cins çok güzel bakımlı, tuvalet eğitimi olan bir çok kedi-köpekte ücretsiz sahiplendiriliyor.
Tabii sıkı bir sözleşmeyle. En azından canlarını bakamadıkları için sahiplendirirken bu paylaşım sitesine ilan veriyorlar, direk sokağa atmıyorlar bu yüzden sözleşme çok mantıklı tabii.
Bir diğer güzellikte her şehirde düzenlenen petarkadaş etkinlikleri... İstanbul, Ankara, İzmir, Denizli; Çanakkale... Bir çok şehirde üyelerin buluşma düzenleyebiliyor olması. Mesela üyeler bir buluşma tarihi saati ve yeri seçiyor. Diğer üyelerin katılımıyla bir sayı belirliyip o gün petlerini buluşturup sosyalleşiyorlar, ki bu çok güzel.
Bunlearın dışında barınaklarada toplu geziler düzenleniyor. Bu da, hem petlere sevgi vermek hem de getirdikleri eski eşyalarla petlerin ihtiyaçları doğrultusunda yararlı bir gezi oluyor. Ayrıca orada çektikleri fotoğraflar paylaşıp, petlere de ev bulunması konusunda yardımları da oluyor.
Şimdi petarkadas sitesi yeni bir platform aşamasında: “Veteriner bul”. Bazen başka bir şehirden arkadaşınıza yardım etmek için veteriner tavsiye etmeniz gerekebiliyor. Şahsen benim başıma çok geliyor. O zaman başlıyorum araştırmaya, kısa zamanda o şehirdeki iyi bir veteriner tavsiye etmem gerekiyor. Dolayısıyla o şehirde yaşayan kişilerle kontak kuruyorum ve kendi veterinerlerini öğrenmeye çalışıyorum vs. Bu iş uzun sürüyor. Şimdi bu güzel site veteriner bul sistemi geliştirmiş ve buraya veterinerler ilan verebiliyor. Şu anda 8 şehir bulunuyor fakat veterinerler başvurdukça bu şehirler çoğaltılacak. Bence çok yararlı bir sistem olacak. Gelişceği günleri bekliyorum...

Haberin Devamı

TAKEV’den örnek hareket

Haberin Devamı

Eco Okullar programına dahil olan TAKEV Özel İlköğretim Okulu öğrencileri bir örnek davranışta daha bulundu. Her gün atılan yemek artıklarını değerlendirerek en yakın dostlarına yollama kararı alan öğrenciler, bu girişimleri ile bütün çevrelerine örnek oldu.
Güzelbahçe Barınağı yetkilileri ile görüşerek, her gün okullarından yemek atıklarının alınmasını sağlayan öğrencilerimiz, her gün kilolarca yemeğin çöpe atılmasındansa onların karnını doyurmada bir payları olduğu için büyük mutluluk duydular.
TAKEV İlköğretim okulu öğrencilerinide bu verdikleri güzel karar nedeniyle kutluyorum.