Begüm Yaraş

Begüm Yaraş

begum.yaras@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Geçen sene Almanya’da ZDF kanalında yayınlanan “1.2.3.” oyun programına Takevli öğrenciler özel davet alarak ikinci kez katıldı. Almanya ve Avusturya’dan gelen diğer takımlara karşı yarışan TAKEV Özel İlköğretim Okulu 4. Sınıf öğrencileri yarışmayı 2. olarak tamamladı ve 140 Euro para ödülü kazandılar.

Parayı değerlendirmek için de geçen hafta kazandıkları bu paralarla Seferihisar Doğa ve Hayvan Dostları Derneği üyeleriyle irtibat kurarak, Seferihisar Hayvan Barınağı’na 15 kg’lık 6 paket kuru mama bağışladılar. Mamaları bizzat götürmek ve oradaki can dostlarını da görmek isteyen öğrenciler sorumlu öğretmenleriyle barınak ziyareti yapmış oldular. Oradaki yavrulara isim koyan ve sık sık ziyaret edeceklerine söz veren öğrenciler hatıra fotoğrafı çektirmeyi de ihmal etmediler. TAKEV öğrencilerini bu sorumlu davranışlarından dolayı kutluyorum.

Geçen hafta ki yazım da pet showdan bahsetmiş ve bu sene yavru satışı görmediğimden bahsetmiştim. Sanırım bu yaşanan bir yanlış anlaşılmaymış, çünkü aynı fuara KIF yarışmaları olduğu için 2. Kere gittim. Pazar günü gördüklerim “İşte hiçbir şey değişmemiş eski tas eski hamam” dedirtti bana. Saat 17.00 sularına doğru Petshoplar ellerinde Pazar malı gibi tuttukları köpekleri “Son 1 saat gidiyoruz x TL“ diye bağırarak satmaya çalışıyorlardı. Rezillik dışında bir şey değildi yaşanan. Sizlere de tavsiye ettiğim için kendimden utandım. Perşembe günü orada birçok basın mensubu arkadaşım vardı. İlk gittiğim gün ve hayvan satışının yasak olduğu belirtilmişti gerçekten de tüm camlarda, kafeslerde satış yoktur yazıyordu. Durum pazar günü değişmiş anladığım kadarıyla. Ben yine kendi protestoma devam edeceğim anlaşılan.