Begüm Yaraş

Begüm Yaraş

begum.yaras@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Evet bu pazar yarışma günü... Siz bunu okuyorken biz, Barneyle Fuarda KIF yarışında olacağız.
Salı günü Ersel’in yanına Bobyland’e gittik. Barney’e 4 ayak üstünde durmasını öğretmemiz gerekiyordu. Barneycik gelmiş 3 yaşına şu ana kadar hep ona oturması öğretilmiş... Yanıma gel otur bakalım.
Şimdi yarışma için oturmaması gerekiyor. 4 ayak üstünde durmalı bir de ön ayaklar paralel arkalar hafif ayrık biraz meyilli falan olacak. Peki bu nasıl olacak? Önce Barney’nin 4 ayak üstünde durması sonrada sizin ayaklarını ayarlamanız gerekiyor. Ne mümkün? Ne kadar uğraştıysam da, Barney’e dokunduğum anda şekli şemali bozuyor, pat diyor oturuyor.
Başkasıyla işler yolundayken yanında ben durdum mu bir şımarma bir oluyor Barney’de. Eee tabii bu koşullar altında hakeme yeterli bakma şansı tanıyamıyoruz.
Anlayacağınız Barney henuz 4 ayakta şov pozu çekemiyor. Diyeceksiniz ki sadece 4 ayakta durması mı eksik yani? Hayır değil, bu sadece başlangıçtı... Bir de önden tırıs dedikleri bir yürüyüş varmış ki biz ona geçemedik. Ön ayağı arkadayken çapraz da olan arka ayak önde olacak... Anlatınca zor, aslında köpeklerin doğal olarak yaptıkları bir şey.
Önünde başka köpekler de varken bir daire çizerek yapacak mı? Merak konusu. Öğrendikten sonra haftaya sizlerle de paylaşırım.
Ersel, bize birkaç ön eleştiride bulundu. Barney’nin kemikleri inceymiş, kulaklarını çok fazla kaldırıyormuş, kuyruğu arka bacağının bir yerine kadar uzanmalıymış. Bizimkinin tüyleri uzun, yere değiyor. Kesmek gerekiyormuş. Bizimki şişman, sırtı düz gitmiyor. Göbekten dolayı aşağıya çekiyor, o da olmazmış. Bir sürü eleştirimizi yarıştan önce aldık. Ama yapacak bir şey yok, kuyruğundaki tüyleri asla kesmem. Kılı, tüyü neyse o yani bizimkinde. Barney’de Amerikan tipi varmış. Babası da Amerikalıydı...
Biz ön eleştirilerimizi de aldık. Salı günü, hakemin söyleyeceklerini az çok anlamış olduk. Tabii Barney tırıs yürür ve şov pozu yaparsa, hakemden eleştiri alabileceğiz sanırım. Bakalım dediğim gibi, bende meraklıyım bu konuda.
Hazırlıklar tamam. Bir adet taşıma kutusu, bizimki parçalandı. Ödünç vermek isteyenleri hala araştırıyorum.
Yanımıza su tasımızı, suyumuzu, küçük bir havlu aldık. Su içerken ıslanıp tüylerini bozmasın diye...
Fırçamız, son ana kadar Barney’i kabartalım diye... En azından tüylerinden bir not alsın. Baksanıza poz atamıyor, yürüyemiyor. Ve yarışma belgelerimizle, sabah saat 9.00’da orada olmamız gerekiyor. Yarışma 9.30’a başlıyor ve 18.30’da da bitiyor. Sanırım çok yorucu olacak. Baktık eleştiriler kötü, Barney de durmadı, hele de sıkıldı, çıkar döneriz biz artık n’palım?
Haftaya sonucumuzu yazarım.
Herkese iyi pazarlar...
Barney’le bana da iyi şanslar...