Çağdaş Ertuna

Çağdaş Ertuna

cagdas.ertuna@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

D-Marin Turgutreis Klasik Müzik Festivali’nin açılışından bildiriyorum. İlk konser nasıldı? Gelecek program ne? Marinanın yeni mekanı Tramola olmuş mu?

D-marin Turgutreis’teyim, Klasik Müzik Festivali’nin açılışında. Bodrum’un en güzel kalabalığını bu festival sayesinde marinada görmek mümkün oluyor. Önce kokteyldeyiz, hayranları Gülsin Onay’a saygılarını sunuyor, sonra konser alanına geçiyoruz.
Suna Kan’a onur ödülü veriliyor, “Sahnede çalmadan ilk defa ödül alıyorum” diyor açık havada artık çalmadığını anlatarak. Sonra sahneden inip ön sırada Gülsin Onay’ın yanındaki yerini alıyor.

Haberin Devamı

Bodrum’un beklenen festivali
Sesi kadar enerjisi de etkiliyor
Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası’nı İspanyol şef Ramon Tebar yönetiyor. Gözleriniz ister istemez şefe kilitleniyor. Ta ki soprano Angela Gheorghiu sahneye çıkana kadar.
Gheorghiu’nun şahane sesini anlatacak değilim, zaten sesinden de çok enerjisi etkiliyor beni. Bir popstar kadar çok kıyafet değiştiriyor, her kıyafetle endamını göstererek farklı yürüyor. Arada tatlı tatlı konuşuyor. Sonra da şakıyor, Verdi’nin aryalarıyla. Gheaorghiu coştukça orkestra da coşuyor, tenor Teodor Ilincai de, izleyiciler de. Filiz Akın’dan Hıncal Uluç’a, Zafer Yıldırım’dan Ayhan Sicimoğlu’na renkli bir kalabalık var izleyiciler arasında. Üç saat nasıl geçiyor hiçbirimiz anlamadan konser bitiyor.
Neyse ki bu, daha festivalin açılışı. 28 Ağustos’a kadar devam edecek. Akşamları önce günbatımı konserleri, ardından gece konserleri var. 28’indeki kapanış Fazıl Say ve Borusan İstanbul Senfoni Orkestrası’yla gerçekleşecek. Şef Gürer Aykal. Bodrum civarındaysanız kaçırılmayacak bir konser. Unutmadan, festival gelirleri Tohum Otizm Vakfı ve Bodrum Sağlık Vakfı’na bağışlanıyor.

Bodrum’un beklenen festivali
Lacivert’in yeni mekanı: Tramola
D-Marin Turgutreis’te bir de yeni mekan var, Tramola. Yalıkavak marinada bu yaz açılan Shelly gibi, Tramola da Kanlıca’daki Lacivert’in bir uzantısı. Zazie’den ve Bafetto’dan tanıdığımız Aktuğ Birinci işletiyor. Shelly gibi deniz ürünleri restoranı değil, mönüsü zengin bir bistro.
Çok kalabalık bir grup gidiyoruz, çökertmeden pizzaya birbiriyle ilgisiz birçok yemek sipariş ediliyor. Kalabalık grupları memnun etmek zordur, ama nasıl oluyorsa herkes yediklerini çok beğeniyor. Finali şeftalili milföyle yapmak tavsiye ediliyor. Buraya kadar gelip de tavsiyeleri dinlememek olmaz tabii.
Tramola’nın en önemli özelliği, 12 ay açık kalacak olması. Bodrum’daki birçok mekanın aksine sezonluk değil. Bu da demek oluyor ki, mutfak da servis de daha da oturacak.
Bodrum’da bulunduğunuz yere göre Turgutreis çok uzak kalabilir. Haklısınız, yollar git git bitmiyor. Ama yine de Turgutreis marinada Tramola’da bir yemek üstüne bir klasik müzik konseri izlemek için son hafta. Değerlendirmekte fayda var.