Çağdaş Ertuna

Çağdaş Ertuna

cagdas.ertuna@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

2 günlük bir nefes alma için İbiza’dayım.

Havaalanından çıkar çıkmaz soluğu marinadaki Cappucino’da alıyoruz.

İbiza’da yanlış sezon

Tam karşımızda adanın tarihi bölümü var, hemen bir fotoğraf çekip paylaşıyorum Instagram’da.

Sedef Orman fotoğrafın altına yorum yazıyor: ‘Yanlış sezon!’.

Haklı, geçen pazar itibarıyla İbiza’da sezon kapandı, hatta adanın meşhur kulübü Pasha bile tarihinde ilk defa tadilat nedeniyle bu kış kapalı olma kararı aldı.

İbiza denince herkesin aklına gelen Blue Marlin ve Casa del Mar gibi kulüpler de, Experimental Beach Club ve Bagatelle Beach Club gibi bu yazın popüler plajları da, DC 10, Hi ve Destino gibi bu yazın favori gece kulüpleri de, ünlü şef kardeşler Ferran ve Albert Adria’nın Cirque du Soleil’in kurucusu Guy Laliberte’yle birlikte açtıkları Heart da kapandı.

Haberin Devamı

Pazarı pazartesiye bağlayan gece ise DJ Solomun’la çılgın bir parti yapıldı, hatta after party’si pazartesi gecesi de devam etti.

Kulüp ve DJler yerine yoga ve sağlıklı yaşam

İbiza’nın farklı bir enerjisi var.

Buraya ancak uyum sağlayabilenler geliyor.

Adaya artık hippilikten çok kulüp ve DJ kültürü hâkim.

Hippi kültürü ise artık neredeyse sadece pazarlarda devam ediyor, incik boncuklarla.

Her çarşamba Punta Arabi’de ve her cumartesi Las Dalias’ta hippi pazarları kuruluyor. Las Dalias’taki pazar, pazar ve pazartesi akşamları da açık.

‘Off season’ denilen zamanlarda ise yoga ve sağlıklı yaşam, kulüp ve DJ kültürünün yerini alıyor.

Pazartesi gecesi itibariıyla adada farklı bir kalabalık var, ya Avrupa’da okulların tatilini fırsat bilip 1 haftalık çocuklu tatile gelenler ya da adanın keyfini ekim ve kasım aylarında çıkaranlar...

Adaya Sedef’in tabiriyle yanlış sezonda gelenlerin çoğu yoga kamplarına katılıyor, İbiza’nın meşhur gün doğumunda ve günbatımında güneşi selamlıyor.

Sağlıklı besleniyor, paellalardan mümkün olduğunca uzak duruyor.

Hatta sezon sonu adanın çok daha güzel olduğunu düşünüyor.

Gerçekten de 2 günlük ada kaçamağı bile terapi gibi geliyor şehir hayatından yorgun bünyelere.

İlk defa gelenler nereleri görmeli?

Haberin Devamı

Peki ama adaya ilk defa gelenler mutlaka ne yapmalı?

Kahvaltıyı marinadaki Cappucino’da etmeli, Cala Escondida’da yürüyüş yapıp tekneyle Formentera’ya geçmeli, Cala Tarida’da suşi yemeli, enerjisine inanılan büyük kaya Es Vedra’yı görmeli, günü Cala Conta’da Sunset Ashram’da batırmalı, gece de romantik bir yemek için Dalt Vila manzaralı IT’e gitmeli.

Kışın hangi mekânlar açık?

Sezon kapandıktan sonra da açık olan otelleri de sayalım, Marina Botafoch’ta Sir Joan, merkezde Gran Hotel Montesol Ibiza ve merkezden biraz daha uzakta spa oteller Atzaro ve Hacienda Axamena.

Restoranlardan Tatel (İspanyol mutfağı), Bambuddah (Akdeniz-Asya mutfağı), Zeta! (Japon mutfağı), Sa Punta (fine dining) Maison Le Vrai (Fransız mutfağı), La Brasa (otantik İspanyol mutfağı), Nagai (Japon mutfağı), La Cava (tapas) ve Izakaya (Japon mutfağı) açık.

Ayrıca Restaurante Es Boldado diye Es Vedra manzaralı çok güzel salaş bir balıkçı var.