Çağdaş Ertuna

Çağdaş Ertuna

cagdas.ertuna@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

MODA HAFTASINDAN NOTLAR

İstanbul Moda Haftası, resmi adıyla Mercedes Benz Fashion Week Istanbul sektör için çok önemli bir etkinlik.

Moda haftaları dünyanın hiçbir yerinde eğlence olarak görülmüyor.

Aksine, büyük bir sektör organizasyonu olarak görülüyor, tamamen moda basını, blogger’ları ve satın almacılara yönelik yapılıyor.

Ön sırada ünlü davetliler de oluyor, daha fazla dikkat çekebilmek, daha fazla haber değeri sağlamak için.

Ama onun dışında sektörle ilgisiz kimse süslenip püslenip boy göstermeye gelmiyor.

İşte biraz da bu yüzden New York, Londra, Milano, Paris moda haftaları ne olursa olsun ertelenmiyor, iptal edilmiyor.

Haberin Devamı

Çünkü herkes sektörün eğlenceden çok daha öte olduğunu kabul etmiş durumda.

Umalım, bizde de öyle olsun, İstanbul Moda Haftası da sektörle gerçekten ilgili kişileri bir araya getirebilsin, moda yazarları, editörleri üşenmesin, bizim diye küçümsemesin ve defileleri takip etsin. Biz ne kadar sahiplenirsek, başkaları da o kadar saygı duyacak İstanbul Moda Haftası’na.

İşte önümüzdeki hafta gerçekleşecek etkinlikten notlar...

- Mercedes-Benz Fashion Week Istanbul 27-30 Mart tarihlerinde Zorlu PSM’de gerçekleşecek. Katılımcı marka ve tasarımcılar sonbahar-kış 2018 koleksiyonlarını sergileyecek.

- Bu sezon 32 marka ve tasarımcı katılıyor.

- Bahar Korçan Nişantaşı’ndaki yeni butiği Bahar Korçan Stories’de; Gül Ağış, Pera Palace’ta, Raşit Bağzıbağlı defilesi ise Shangri-La Bosphorus’ta.

- 28 Mart Çarşamba akşamı Belma Özdemir defilesine Sertab Erener’in performansıyla başlayacak.

- 29 Mart Perşembe akşamı Tuvanam defilesi için Çağla Şikel podyuma çıkacak. Aynı gün Cihan Nacar defilesinde ise Tülin Şahin podyuma çıkacak. Aynı defilede Merve Özbey de performans sergileyecek. 30 Mart Cuma günü Mert Erkan’ın defilesinde ise Sema Şimşek ve Tuğçe Sarıkaya yürüyecek.

- Bu sezon moda haftasını yabancı basının yanı sıra 102 şirket ve mağazayı temsilen dünyanın farklı ülkelerinden toplam 140 kişilik bir satın alma ekibi takip edecek.

- Etkinliğin marka ve tasarımcılar için ticari ayağını temsil eden The Core, 28-29 Mart tarihleri arasında. Satın alma sorumluları The Core sayesinde koleksiyonları yakından inceleme şansı bulacak.

Haberin Devamı

- 50 kişilik bir basın, sokak stili fotoğrafçısı ve influencer’dan oluşan yabancı davetli topluluğu da MBFWI’yi İstanbul’da takip edecek. Sokak stili fotoğrafçısı, @le21eme Instagram hesabının kurucusu Adam Katz Sinding de MBFWI’nin davetlisi olarak İstanbul’a geliyor.

- Moda haftasının
11 sezondur isim sponsoru olan Mercedes-Benz, geride bırakılan 10 sezonu onurlandıran bir koleksiyon kitabı sunuyor. Geçtiğimiz beş yılın en unutulmaz anları, katılan tasarımcıların defile ve sunumlarını yaratıcı fotoğraflar eşliğinde bir araya getiren “Story of X Seasons” isimli kitap Türk moda tarihinin ortak belleği niteliğinde.

- Geçtiğimiz sezonlarda Mercedes-Benz Fashion Week Istanbul kapsamında Özlem Kaya, Zeynep Tosun, Gül Ağış (Lug Von Siga), Hande Çokrak (Maid in Love), Gülçin Çengel, Mehtap Elaidi, Bahar Korçan, DB Berdan ve Başak Cankeş (Bashaques’) defilelerini sunan Mercedes-Benz, bu sezon tasarımcı Şansım Adalı’nın markası Sudi Etuz’un defilesini sunacak.

Haberin Devamı

- Moda haftasının ana sponsorlarından Samsung, yeni Galaxy S9 telefonu MBFWI kapsamında özel bir proje ile sunuyor: Usta fotoğrafçı Tamer Yılmaz MBFWI’nin gizli kahramanlarını fotoğrafladı. 26 Mart akşamı bu fotoğraflar sergilenecek.