Çağdaş Ertuna

Çağdaş Ertuna

cagdas.ertuna@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Nişantaşı barlar sokağı


İnanması zor ama İstanbul gece hayatı resmen bir gecede değişti. Nişantaşı’nda konutların olduğu küçük bir sokaktı. Bir gece yattık kalktık, ertesi gün Atiye Sokak barlar sokağı olmuştu. Kafelerin sokaklara taşması başta güzeldi. Sonra işin ucu kaçtı.
Cumartesi günü sokağa dev bir sahne kuruldu. Sahnenin boyutlarını ve müzik sistemini görseniz, zannedersiniz Taksim Meydanı’na kuruluyor. Topu topu 15 adımlık sokakta meğer konser olacakmış. Gündüz sokak bandosuyla ve DJ’lerle başlıyor, gece Model ve Metin Arolat konserleriyle devam edecek. Program zengin. Evin salonunda özel konser verdiriyor gibisiniz. Depremin bile hissedilmediği evde camlar zangır zangır yerinden oynuyor, her an aşağı inecekler diye ödüm kopuyor.

Haberin Devamı

Neredeyse kimlik soracaklar
Bütün bunların sebebi ‘Sokakta hayat var’ partisi. Partinin sloganı da ilginç, “Tatil var ama ben bir yere gidemiyorum! Olsun, Nişantaşı Atiye Sokak’ta dolu dolu eğlence var.” Dağıtılan flyer’larda sloganı okuyunca kendi kendime “Eyvah yandık!” dediğimi hatırlıyorum. Ben böyle söylendikçe Nişantaşı’na eğlenmeye gelen arkadaşlarım takılıyor, “Sen de yaşlanıyorsun galiba, bırak insanlar eğlensin, söylenme” diyorlar. Ama arkasından kahkahaları patlatıyorlar. Çünkü durum fena, “Bırak eğlensinler”i çoktan aşmışız.
Partiyi bir içki firması düzenliyor. Tabii içki firmaları da haklı, sınırlandıkça, artık nasıl tanıtım yapacaklarını, nerede organizasyon düzenleyeceklerini şaşırdılar. Babylon’da konsere ya da bir müzik festivaline sponsor olsalar 24 yaş altını ıskalayacaklar. Oysa Nişantaşı’nın göbeğinde bir sokak partisiyle her yaşa hitap etmek mümkün.
Gece sokağın iki ucunu siyah takım elbiseli bodyguardlar tutmuş, sanırsınız sokak girişi değil, gece kulübü kapısı. Neredeyse kimlik soracaklar eve girip çıkarken.Apartmanın kapısında ellerinde bira kutularıyla oturanlar var. Üstlerinden atlamak gerekiyor. Kaçı 24 yaş üstü bilmiyorum.

Orta yol bulunmalı
Boğaz’da gece kulüpleri özel ses sistemleriyle, ses geçirmeyecek perdelerle uğraşadursun, müzik festivalleri içki sponsoru var diye 24 yaş altını alamasın. Nişantaşı’ysa ayrı telden çalıyor. Çoktan bağımsızlığını ilan etmiş durumda. Ne 23.59 yasağı ne 24 yaş uygulaması burada yok.
Yanlış anlamayın, eğlenceye karşı değilim, bu yasakları da asla desteklemem. Sabaha kadar müzik çalsın yine de şikayet etmem. Ama yüzlerce kişinin yaşadığı küçücük bir sokakta her gece ayrı bir parti, her gece bir sarhoş kavgası bünyeye fazla gelebiliyor.
Cumartesi gecesi eve dönerken neyse ki konser bitmişti ama DJ performansı sabahın ilerleyen saatlerine kadar devam etti tabii. Yerler bira kutuları ve sigara izmaritleriyle doluydu. Sokakta yürüyebilmek için stand yapan, şişe açanları iterek yol açmak gerekiyordu. Neyse ki pazar günü sabahın köründe Şişli Belediyesi her zamanki gibi vızır vızır çalıştı ve çöplerden iz kalmadı.
Yine de Nişantaşlılar hemfikir, bu böyle gitmez. Eğlence hayatıyla ilgili gözden geçirilmesi gereken çok şey var, bir orta yol bulunmalı. Zaten böyle giderse de yakında Sortie ve Reina bile Atiye Sokak’a taşınabilir.

BU PAZARI KAÇIRMAYIN!
Toplum Gönüllüleri Vakfı her yıl Ortaköy Esma Sultan Yalısı’nda bir pazar düzenliyor. Geçen yıl Alaçatı’nın ünlü butiği Bellazure’un elbiselerinden Çiğdem Akın’ın trikolarına, Oye bikinilerinden Tansa Ekşioğlu’nun takılarına TOG Bazaar’da bayıldığım birçok şey bulmuştum. Fiyatlar uçmuyordu. Bu yıl da tam 100 markanın ürünü olacak.
Ayrıca ünlü isimler de TOG Bazaar için tişörtler tasarladı. Park Bravo’dan Zeynep Özçoban’ın tasarımı yusufçuklu tişörtler favorim. Gelirleri TOG’a bağışlanacak.
Hem Toplum Gönüllüleri Vakfı’na destek hem de müthiş bir alışveriş fırsatı için yarın Esma Sultan’dayım, beklerim.


Nişantaşı barlar sokağı

AYŞE’NİN ‘SIP AND SEE’ PARTİSİ
Babyshower’lardan sonra şimdi de bebek doğduktan, ele avuca geldikten sonra yapılan ‘sip and see’ partileriyle tanıştık. Ev sahibi Ayşe Kucuroğlu’ydu. Happily Ever After’da kendisi ve cupcake’leri kadar renkli bir parti hazırlamıştı. Bu arada bir parantez açalım, Happily Ever After’daki yeni nutellalı pastadan mutlaka tatmalısınız.
Ayşe, birbiriyle hiç ilgisi olmayan insanları bir araya getirip kaynaştırdı. Deniz Akkaya’dan Ethel Baler’e renkli bir kalabalık vardı. Deniz Akkaya annelere müjdeyi verdi, Chic Frog bir ay içinde internetten satışa başlıyor.