Çağdaş Ertuna

Çağdaş Ertuna

cagdas.ertuna@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Bubi ve 34 sanatçı dostu, Sivas katliamı anısına bir araya geldi. Beşiktaş Belediyesi’nin desteklediği sergi, 19 Kasım’da Beşiktaş Çağdaş’ta açılıyor. Öncesinde Başkan İsmail Ünal ve Bubi ile bakın neler konuştuk?

UNUTMAMAK VE UNUTTURMAMAK

Son zamanlarda beni en çok heyecanlandıran işlerden biri, “Unutmamak”. Sivas katliamına ilişkin davanın, 19’uncu yılın sonunda zamanaşımına uğraması üzerine anlamlı bir tepki göstermek için tam 35 sanatçı bir araya geldi. Hepsi eserlerinin bir bölümünü unutturmamak için yaktı.
Geçen ay Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal’dan ilk duyduğumda merakla sormuştum, “Hangi sanatçılar katılıyor?” diye. Başkan Ünal, cevap vermekle yetinmemiş, serginin kitabının prova baskısını önümüze getirmişti. Sınırlı sayıda basılacak kitabı heyecanla incelemiştim.
Şimdi beklenen sergi, 19 Kasım Salı akşamı Mustafa Kemal Kültür Merkezi’ndeki Beşiktaş Çağdaş Sanat Galerisi’nde açılıyor. Sergi öncesi Başkan Ünal ve serginin küratörü Bubi ile bir araya geliyoruz. Başkan alınmasın ama böyle bir işi sanatçıdan dinlemek siyasetçiden dinlemekten daha çok heyecan veriyor. Bubi, Sivas katliamını bir simge olarak aldıklarını anlatıyor. “Hiçbir politik yönelime öncelik tanımadan, tüm toplumsal gruplara eşit mesafede, hiç kimsenin dili, dini, ırkı, cinsiyeti ve cinsel tercihinden dolayısıyla ayrımcılığa tabi tutulmadığı bir Türkiye özlemiyle. Unutmamak ve Unutturmamak için...” diyor. Haksızlığa uğrayan herkes için böyle bir işe kalkıştıklarını anlatıyor.

Sergide kimler var?
Bu fikirle Beşiktaş Belediyesi’nin ve tam 34 sanatçı dostunun kapısını çalıyor. Kimler mi bu isimler? Adnan Çoker, Ara Güler, Devrim Erbil, Mehmet Güleryüz, Tomur Atagök, Süleyman Saim Tekcan, İpek Düben, Komet, Seyhun Topuz, Utku Varlık, Meriç Hızal, Ferit Özşen, Halil Akdeniz, Adem Genç, Koray Ariş, Mustafa Ata, Zahit Büyükişleyen, Hanefi Yeter, Mustafa Altıntaş, Balkan Naci İslimyeli, Tülin Onat, Osman Dinç, Şenol Yorozlu, Yusuf Taktak, Bünyamin Özgül Tekin, Nedret Sekban, Aydın Ayan, Mehmet Günyeli, Bubi, Ahmet Oran, Mithat Şen, Bedri Baykam, İrfan Okan, Mustafa Karyağdı, Seçkin Pirim.
Sergi Ankara, İzmir, Eskişehir gibi birçok şehri de gezecek. Daha sonra yurt dışında sergilenmesi de hedefleniyor. Yıl
sonunda Beşiktaş Belediyesi mimar Mustafa Toner imzalı bir müze kuracak. Unutmamak Müzesi ile amaç Sivas katliamında kaybettiklerimizin
anısını daha kalıcı bir işle yaşatmak. Umarım ‘Unutmamak’ı hepimiz anlar ve değerini biliriz.

Haberin Devamı

HER ŞEY ÇOCUKLAR iÇiN

Haberin Devamı

Ayşe Tolga, Burcu Hanif, Elif Gönlüm, Ceyda Düvenci, Hülya Eltemur, Meral Yazıcı, Nilüfer Duna, Özlem Güsar, Özlem Süer, Revna Demirören ve Zeynep Üstünel gibi birçok isim Perşembe günü ellerinde torbalarla bir araya geldiler. Amaç, Toplum Gönüllüleri Vakfı’nın (TOG) Ariel ve Migros ile birlikte düzenlediği kıyafet bağış kampanyasına destek olmaktı.
Biz de TOG’a destek olabiliriz. 30 Kasım’a kadar tüm Migros mağazalarına çocuk giysileri teslim etmek mümkün. Toplanan giysiler yaş ve cinsiyete göre ayrıştırılacak. Önce Ariel tarafından yıkanacak ve ütülenecek. Daha sonra da Aralık ayında Toplum Gönüllüsü gençler tarafından çocuklara ulaştırılacak. Bu yılki hedef 130 bin çocuğa ulaşmak. E, daha ne duruyoruz?