Cemal Saydam

Cemal Saydam

saydam@hacettepe.edu.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Bu hafta tüm ülkede sıcaklıklar kararlı biçimde artacak

Dedim ya “Hiç merak etmeyin gelecek” diye, işte sıcak hava yavaş ama emin adımlarla geliyor. Geçen haftadan kalan yağışlı hava bugün ve yarın sadece Doğu Anadolu’nun doğusu ve kuzeyinde etkili olduktan sonra hafta başında buraları da terk edecek. Bu bölgeler haricinde hafta sonu pırıl pırıl güneşli ve de yarın çok daha sıcak.
Yurt genelinde 30 derece rahatlıkla ulaşılacak sıcaklıklardan olacak ve belki de 35 dereceye dahi yaklaşılacak. Bunlar gölgedeki sıcaklıklar olduğu için özellikle pazar ve pazartesi günlerinde başınıza güneş geçmesin, korunmakta yarar var. Gece sıcaklıkları bile bugün 15, yarın ve hafta başında 20 derecelerde olacak.
Haftanın geri kalan kesiminde ise sıcaklıkların batıda ve kuzey bölgelerde birkaç derece azalırken yurt genelinde cuma gününe kadar kararlı bir şekilde artması ve 33-34’lere yükselmesi beklenmekte. 

Sınava uygun hava
Cuma günü özellikle kuzey bölgelerde hissedilir şekilde olmak üzere yurt genelinde birkaç derecelik sıcaklık azalması bekliyoruz. Batıda cumadan itibaren artacak olan bulutlanma umarız devam edecek ve batı ve kuzey bölgelerde yağışa dahi neden olabilecek.
Genç arkadaşlarımız için çok önemli olan
14 Haziran’da ise Doğu Anadolu’nun güneyi ve Güneydoğu Anadolu’da hava çok sıcak ancak diğer yerlerde en azından sabah saatleri sınav için mevsim koşullarına göre ideal seviyelerde. Yurdun kuzey bölgelerinde Marmara’da da etkili poyraz beklentisi var.
“Bizde hava böyle ama ya Avrupa’da nasıl?” derseniz... Yolunuz özellikle Kuzey Avrupa’ya doğru olursa özellikle de bu hafta sonu en fazla 15 gece ise 5 derecelik hava koşullarına göre giyinmelisiniz. Hele yolunuz İskandinav ülkelerine veya İskoçya’ya doğru ise en yüksek 8-10 derecelik sıcaklarda ne giyilirse onu yanınıza almanızı öneririm. O kadar da haksızlık etmeyelim, hafta içerisinde oralar da ısınıyor ve 15 dereceye kadar çıkıyor sıcaklıklar.
Ne olur memleketimizin kıymetini biraz daha fark edebilsek, onun bizi sevdiği kadar biz de onu sevebilsek, eminim hepimiz seviyoruz vatanımızı ama nedense birbirimizle sorunlarımız var. Halbuki daha yaşarken cennetteyiz, bunun farkına neden varamıyoruz acaba?