Cemal Saydam

Cemal Saydam

saydam@hacettepe.edu.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Doğalgaz meselesi canımızı yakarken bir nebze rahatlatacak haber geldi: Havalar ısınıyor


Böyle güzel beklentiler olunca insan hemen yazmak istiyor. Gelecek hafta kış ortasında sanki baharı yaşayacağız.
Isınma hafta sonundan itibaren batıdan başlayacak. 14 Ocak Çarşamba günü ise Sahra’dan çok sert rüzgarlar ile çıkış yapacak olan sıcak hava ve bol toz batıda etkili olacak. Ege’de ve batı Akdeniz’de çok sert lodos fırtınası bekleniyor.
Sıcaklıkların ise çarşamba öğlen vakti Doğu Anadolu’nun doğusu haricinde her yerde beklenenden de öte artacağı ve örneğin İstanbul’da çarşamba günü
12, perşembe günü ise 15 derece olacağı, haftayı da 10 derece sınırında tamamlayacağı tahmin ediliyor.
Gece sıcaklıkları dahi iç bölgelerde haftanın ikinci yarısında sıfır derecenin altına pek düşmeyecek ve bu durum
22 Ocak’a kadar da devam edecek gibi. Güney Ege’de Batı Akdeniz’de ise 20’li derecelere yaklaşan sıcaklıklar görülürse şaşmamak lazım.
Doğalgaz varken yakamamanın, bu yetmezmiş gibi şimdi de varlığı ile yokluğunun sıkıntısını çekerken Sahra’nın imdadımıza yetişiyor olması iç ferahlatıcı haberler olsa gerek. Tozdan etkilenenler için bunlar pek de iyi haber değil elbette. Öyle ya etrafta çimen, çiçek poleni falan yokken birden azan alerji bilim dünyasını da zorlayacak ama zamanla onlar da kabullenecekler Sahra’nın önemini.
Özetle, “Şu yağışlar biraz ara verse de işleri güçleri tamamlayabilsek” diyenler için ideal bir hafta. Hemen işe koyulun, ayın ortasına kadar vaktiniz var gibi görünüyor çünkü o vakte kadar yurt genelinde yağış beklentisi yok. Sıcaklıkların artması batıda güzel hava şeklinde karşımıza çıkarken; doğuda eriyen karların getireceği çığ tehlikesi ve nehir yataklarındaki suların birden artma ihtimali unutulmamalıdır.
Az oldu ama öz oldu bence; bu kış günü sizlere daha güzel haberler veremezdim.