Cemal Saydam

Cemal Saydam

saydam@hacettepe.edu.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Önümüzdeki hafta lodosun da katkısıyla yurt genelinde bahar havası yaşanacak
Haftaya batı bölgelerimizde hafif hafif esen lodos rüzgarlarıyla başlayacağız. Hafta içinde batıda ve iç kesimlerde etkili olan yağışlı hava dalgası bugün doğu ve güneydoğuyu etkisi altına alacak, akşam saatlerinde zayıflayarak yurdu İran istikametinde terk etmiş olacak. İç bölgelerde gece sıfırın altına düşen sıcaklıklar da gün içinde toparlanacak.
Akşama batıda bulutlanma ve buna bağlı olarak Trakya, Kuzey Ege ve Marmara’da zayıf yağış ihtimali artsa da yoğun bir yağmur beklentisi yok. Sadece lodos etkili ve bu nedenle bu geceden başlayarak artık gece yurt genelinde sıcaklıklar sıfır değerlerine inmeyecek.
Pazar günü yalancı bahar havası bekleniyor. Batıda bulutlanma olsa da tüm yurtta ılıman bir hafta sonu söz konusu. Gece sıcaklıkları bile yurt genelinde 6 dereceden daha az olmayacak. Tabii bu 1500 metre yüksekliğe kadarki miktarlar. Ama daha yukarı rakımlarda bile fark ancak birkaç derece olur.
Ilıman geçecek pazartesinin ardından salı günü sıcaklıklar
1-2 derece daha artacak. Salı akşamı batıda lodos yine sertleşecek ve sıcaklıkları da hissedilir şekilde yine yukarı çekecek. Öyle ki çarşamba günü Ege’de beklenen sıcaklıklar 20-22, İstanbul’da ise 20 derece. Akşam sert lodos, sıcaklıkları daha da yukarıya taşıyacak. Gece sıcaklıkları Ege, Marmara ve Batı Karadeniz’de 14-16, diğer yerlerde de en az

10-12 derece olacak.
Perşembe ve cuma günlerinde de yurt genelinde tam bir bahar havası hüküm sürecek. Batıda sert diğer yerlerde tatlı tatlı esen lodos herkesi sevindirecek.