Dilara Koçak

Dilara Koçak

bilgi@mezurasaglik.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Vejetaryen diyet, sağlıklı beslenme önerileri takip edildiği sürece sağlıklıdır. Yağ oranları düşükken posa miktarı yüksektir. Ancak bitkisel protein kaynakları iyi kullanılmalıdır


VEJETARYEN MÖNÜSÜ
Düzenli olarak sayfanızı takip ediyorum ve başarılarınızın devamını diliyorum. 38 yaşında, iki çocuk annesiyim, boyum 1.68 cm., bel çevrem 108 cm. ve 73 kiloyum, elma tipi bir kadınım. Yedi yaşından beri vejetaryenim ( yalnızca süt ve süt ürünlerini tüketiyorum) genel bir sağlık sorunum yok. Spor olarak arada kardiyo yapmaya çalışıyorum, evde koşu bandım var ama çok düzenli yapabildiğimi söyleyemeyeceğim. Sizden örnek bir mönü rica ediyorum. Teşekkürler/ S.Y.

Merhaba S.Y. Hanım,
E-postanızda verdiğiniz bilgilere göre, lakto vejataryen olduğunuzu görüyoruz. Vejetaryen beslenmede dikkatli ve disiplinli bir program uygulanmalıdır. Dikkatli planlanarak uygulanmazsa, sağlığa zararlı olabilir. Örnek mönümüzü uygulayabillirsiniz. Ayrıca, haftada en az üç kez 35-40 dakika aç karnına koşu bandında yapacağınız yürüyüşler daha hızlı kilo vermenize yardımcı olacaktır.

Vejetaryenler için öneriler
-Gün içinde en az dört porsiyon sebze tüketilmelidir.
-Günlük meyve tüketimi, en az üç porsiyon olacak şekilde ayarlanmalıdır.
-Kuru baklagil, soya gibi bitkisel et alternatiflerinden, günlük iki porsiyon tüketilmelidir.
-Eğer süt tüketebilen bir vejetaryenseniz, günde iki su bardağı uygun olacaktır.
-Yağ alımınıza her zaman dikkat etmelisiniz.
-Yağlı tohumlardan günlük bir porsiyon tüketebilirsiniz. Yağ içeriği nedeniyle sınırlı tüketilmesi gerekir.


SiZiN DiYET LiSTENiZ HANGiSi?

Her pazar, sizlerle farklı konuda örnek bir diyet listesini paylaşıyorum. Siz de hikayenizi yazıp gönderirseniz uygun programı bu sayfalardan okuyabilirsiniz.
* TK= tatlı kaşığı
* YK= yemek kaşığı


VEJETARYEN MÖNÜSÜ

VEJETARYEN MÖNÜSÜ

VEJETARYEN MÖNÜSÜ