Fikret Bila

Fikret Bila

fbila@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı


       Hükümetin gündemindeki konular açılınca Başbakan Ecevit, Dünya Bankası Başkanı James Wolfensohn'la bir diyaloğunu aktırıyor:
       - Sayın Wolfensohn'a hükümet çalışmalarını anlatırken bir ara şöyle dedim: Eğer tevazuyu bir yana bırakmama izin verirseniz şunu söyleyebilirim ki, hükümetimiz son yılların en çalışkan, en üretken hükümetidir. Ben böyle söyleyince Sayın Başkan bunu bile tevazu olarak nitelemiş olacak ki, şu karşılığı verdi: Bu hükümet sadece Türkiye'nin değil bana göre dünyanın en çalışkan hükümeti.
       Dünya Bankası Başkanı'nın Türk ekonomisi ve hükümetin performansıyla ilgili olumlu değerlendirmeleri Başbakan Ecevit'e özellikle ekonominin gidişi konusunda daha da moral ve umut vermiş görünüyor.
       * * *
       BAŞBAKANLIK'ta önceki günkü görüşmemizde Genelkurmay'ın Güneydoğu'ya düzenlediği basın turundan sonra gazetelerde çıkan gözlemlerin memnuniyet verici olduğunu belirttikten sonra şöyle diyor:
       - Asayiş sorununun büyük ölçüde aşıldığı ve yörenin ekonomik ve sosyal faaliyetlere yöneldiği anlaşılıyor. Ben de 11 Haziran'da Diyarbakır'a gideceğim ve bölge valiliğinde bütün valileri davet ederek bir toplantı yapacağım. Güneydoğu'daki son durum hakkında bilgi alacağım.
       Başbakan Ecevit, 2. Ordu Komutanı Org. Aytaç Yalman'ın sivil toplum kuruluşlarının bölgeye gelmesine dönük çağrısını çok yerinde bulduğunu belirtiyor. Ekonomik ve sosyal alanda bu faaliyetlere gereksinim olduğunu, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin öncülüğünde başlatılan faaliyetlerin sivil toplum kuruluşlarınca da desteklenmesi gerektiğini vurguluyor.
       * * *
       HÜKÜMETİN gündemindeki bir diğer önemli konu ise Umut Operasyonu...
       Başbakan bu konudaki sorumuzu yanıtlarken de şu değerlendirmeyi yapıyor:
       - Bugünkü emniyet gökten inmedi. Aynı emniyetimiz. Aynı kadrolar, aynı insanlar. Ancak çalışma yöntemi değişti. Hükümet işlerine karışmadan, siyaset bulaştırmadan onları destekliyor, kararlılıkla arkalarında duruyor. Bu ortam oluşunca emniyet güçlerimiz de her olayı aydınlatabiliyorlar.
       Ecevit bu değerlendirmesine bir ekleme yapıyor:
       - Tabii İçişleri Bakanı Sayın Tantan'ın çalışma yöntemi, kişiliğinin de çok büyük katkısı oluyor.
       Ecevit, Cumhurbaşkanlığı seçiminden sonra, hükümetin gündemindeki konuları Meclis'i de verimli bir çalışma temposuna sokarak tek tek ele alacağını belirtiyor.


Yazara E-Posta: fbila@milliyet.com.tr