Fikret Bila

Fikret Bila

fbila@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı


       Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in son kez başkanlık yaptığı Milli Güvenlik Kurulu'nda Başbakan Bülent Ecevit kısa, ancak, tüm kurul üyelerini duygulandıran bir konuşma yapıyor.
       Başbakan Ecevit aynen şöyle diyor:
       "Bugün Cumhurbaşkanlığı döneminizin son MGK toplantısını yapıyoruz.
       Başarılarla dolu uzun siyasal yaşamınızın çok önemli bir aşaması şerefle noktalanmaktadır. Fakat bundan sonraki yaşamınızda da, ulusumuza ve devletimize değerli hizmetleriniz devam edecektir.
       Başkanlığınızdaki MGK toplantılarına engin devlet deneyiminizle çok değerli katkılarda bulundunuz. Yurdumuzun her yöresinin özelliklerini ve sorunlarını derinliğine bilen bir devlet ve siyaset adamı olarak bu kurulda sizin görüşlerinizden ve bilgi birikiminizden çok yararlandık.
       Yalnız Türkiye'nin değil, bölgemiz ülkelerinin de sorunlarına gerçekçi çözümler ürettiniz. Birçok bölge ülkesine de önderliğinizi kabul ettirerek Türkiye'nin gücünü ve dünyadaki saygınlığını artırdınız.
       Atatürk'ün aydınlık yolunda, laik, demokratik Cumhuriyet'in gelişmesine ve ulusal birliğimizin pekişmesine büyük katkılarda bulundunuz. Demokrasinin gereği olan uzlaşı kültürü de değerli katkılarınızla yeni boyutlar edindi. Dünyadaki değişimlere Türkiye'nin uyum sağlamasını kolaylaştırdınız. Sizin MGK toplantılarına dirayetli başkanlığınız da her zaman şükranla anılacak değerdedir.
       Size bundan sonraki yaşamınızda da sürekli başarılar, esenlikler, mutluluklar dilerim."
       Ecevit, Demirel'i bu sözlerle uğurluyor...
       Genelkurmay Başkanı Org. Hüseyin Kıvrıkoğlu da Başbakan Ecevit'in düşüncelerini paylaşan bir yaklaşımla, MGK'nın yönetimindeki başarısını vurgulayan kısa bir konuşmayla Cumhurbaşkanı Demirel'e teşekkür ediyor.
       Başbakan Ecevit ve Genelkurmay Başkanı Org. Kıvrıkoğlu'nun konuşmalarından duygulanan Cumhurbaşkanı Demirel de, detaylarını haber sayfalarımızda okuyacağınız Türkiye açısından "ufuk turu" sayılabilecek bir konuşmayla karşılık veriyor.
       * * *
       BAŞBAKAN Bülent Ecevit, cumhurbaşkanlığı seçimine nasıl bakıyor.
       Beklentisi Anayasa Mahkemesi Başkanı Ahmet Necdet Sezer'in seçileceği yolunda. Hedefi Meclis'in sorunsuz bir şekilde seçimi sonuçlandırması.
       Ecevit, Türkiye'nin zaman kaybettiği düşüncesinde.
       Çankaya'nın yeni sahibinin belli olmasının hemen ardından ülke gündemindeki diğer sorunlarla yoğun ve etkili biçimde ilgilenmeyi planlıyor. Düşüncesi, cumhurbaşkanlığı seçiminden hemen sonra yurt gezilerine başlamak. Önceliği Güneydoğu'ya verme eğiliminde.


Yazara E-Posta: fbila@milliyet.com.tr