Fikret Bila

Fikret Bila

fbila@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

       MİLLİYET'in habercilik anlayışında "takip" vardır. Bu anlayış "unutmaya" kapalıdır. Unutmazsanız, hem yaşamın sürekliliğini vurgulamış hem de gündemi yaratmış olursunuz.
       Geçtiğimiz hafta yine gündemi belirleyen gazete olduk. Adaylıkları, seçilmeleri, Meclis'teki yeminleri, yargılanmaları hep gürültülü olan eski DEP milletvekilleriyle 4.5 yıl sonra cezaevinde görüştük. Ankara Merkez Kapalı Cezaevi'ndeki Orhan Doğan, Selim Sadak, Hatip Dicle ve Leyla Zana, arkadaşımız A. Rezzak Oral'a konuştular. Oral'ı bu gazetecilik başarısı için kutluyoruz.

       Cuma günkü Milliyet'in manşeti, gündeme bir bomba gibi düştü. "Şeker'in telaşı" ifadesini taşıyan bu manşet haberimiz şöyle devam ediyordu: "Bahattin Şeker askerlikle ilgili evrak ayarlamak için gizlice Amman'a gitti." Şeker, uzun dönem askerlik yapmamak için geçmişte Ürdün'de çalıştığını belgelemek için bu sefere çıkmış, ancak eli boş dönmüştü. Vahap Yazaroğlu'nun bu haberi partiler arası trafiği birden dalgalandırdı.

       Geçtiğimiz cumartesi günü Yavuz Donat'ın yazısı ve Aydın Hasan'ın bir haberi siyaset kazanını kaynattı. Kutan - Çiller buluşmasının ardından siyasi kulislerde konuşulan plan şuydu: İki partinin oluşturacağı cephe Meclis'e 330 milletvekiliyle gelirse, Anayasa değiştirilecek ve Necmettin Erbakan'ın siyasete dönüş yolu açılacak. Milliyet'in bu haberi geniş yankı uyandırdı. Seçimler yaklaştıkça, anlaşılan daha çok planlar gündeme gelecek...

       Türk toplumu bir nesil, 657 sayılı Devlet Personel Kanunu ile yaşadı. 35 yıldır yürürlükte olan ve 35 yıldır tartışılan bu yasa, sonunda tarihe karışıyor. Yeni kanunu kamuoyuna açıklayan da yine Milliyet oldu. Sema Bingöl Ecer'in haberine göre yasa çıkar ve uygulanırsa, personel sisteminde adeta bir devrim yaşanacak. Göreceğiz. Ve takip edeceğiz...
       İyi haftalar dileğiyle.



Yazara E-Posta: h.bila@milliyet.com.tr