Fikret Bila

Fikret Bila

fbila@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

       TERÖRÜN en önemli özelliği, sahibini de ısırmasıdır.
       Koskoca Fransa devletinin, üç - beş siyasi çıkarcı uğruna düştüğü durum bize bu yargıyı hatırlattı. "Ermeni soykırım tasarısı" adı altında sergilenen şarlatanlık, yeni bir Ermeni terör dalgasına neden olursa, bunun zararını Fransa ve Fransa halkı da görecektir. Orly Havaalanı'nda terör bombalarının havaya uçurduğu Fransızlar ne çabuk unutuldu. Geri kalmış ülkelerin, kabile zihniyetinden kurtulamamış devletlerin, terörü bir çıkar aracı olarak kullanmalarına alıştık, ancak, Fransa gibi büyük ve köklü bir ülkenin buna yönelmesinin anlaşılır tarafı yok. Ne petrol boru hesabı, ne siyasi, ne ekonomik çıkarlar terörü kullanmayı haklı gösteremez.
       Uluslararası ilişkiler bazen de pamuk ipliğine bağlıdır. Bir küçük hata iki ülkeyi, iki halkı birbirinden uzaklaştırabilir. 1918 yılına kadar Türklerin Fransızlara hayranlığı vardı. Fransız kültürü, Fransız müziği, Fransız dansı, Fransız dili Türkiye'nin her tarafına yayılmıştı. 400 yıllık bu sıcaklık ne zaman bitti biliyor musunuz? İstanbul'u işgal eden kuvvetler arasındaki Fransız ordusunun generali, atına binip Beyoğlu'nda Türkleri horlayarak salına salına gezdiği gün... İşgali bile onursuz şekilde yaptıkları gün...

       Milliyet'in "Haydi Güneydoğu'ya" kampanyası, geniş yankılarla devam ediyor. Gündem toplantılarını her hafta bir ilde yapma kararlılığını sürdüren Milliyet, Diyarbakır ve Şanlıurfa'dan sonra bugün Siirt'te, yarın Batman'da toplanacak ve gündemi belirleyecek.
       Özel ve kamu kuruluşlarının kampanyamızdan sonra Güneydoğu'ya gösterdikleri büyük ilgi mutluluğumuz oldu. Güneydoğu'ya akın sürerken, son Milli Güvenlik Kurulu toplantısında alınan "GAP hızlandırılsın" kararı da yüreğimize su serpti. Bu davayı kazanacağız. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin terörü söküp attığı Güneydoğu'yu cennet yapmakta kararlıyız. Bu, hepimizin görevi.

       Birdal suikastından sonra tekrar gündeme gelen "Yeşil" olayı, geçtiğimiz haftanın önemli konularından biriydi. Arkadaşımız Tolga Şardan, Ankara'da yapılan "Yeşil Operasyonu"nu adım adım izledi. Ankara polisinin nefes kesen baskınlarını Ateş Tümer görüntüledi.
       Bugünkü manşetimizde, uzun süredir gözlerden uzak kalmaya çalışan tanıdık bir isim var. Kuzay Irak'taki KYB lideri Talabani. Türk Güvenlik Güçleri'nin Kuzey Irak operasyonlarından sonra İran sınırına kayan Talabani'yi, arkadaşımız Vahap Yazaroğlu Kahire'de buldu, konuşturdu. Haber sayfalarımızda ayrıntısıyla okuyacaksınız.
       Yeni bir haftaya başlarken tüm okurlarımıza sağlık, mutluluk ve başarı diliyoruz.


Yazara E-Posta: H.Bila@milliyet.com.tr