Fikret Bila

Fikret Bila

fbila@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Hikmet BİLA


GÜN geçmiyor ki, kafası gözü yarılmamış bir gazeteciyi ekranlarda görmeyelim... Cuma namazlarından çıkan bazı grupların protestoları sırasında medya aleyhinde atılan sloganlar, ardından gazetcilere yapılan saldırılar artık sıradan olaylar haline geldi.
Sultanbeyli olayları sürerken, bir emniyet görevlisi, görüntü almak isteyen gazetecilere tüm iyiniyetiyle şöyle sesleniyordu:
- Çekmeyin demiyorum. Ancak biraz duyarlı olun. Sizi görünce tahrik oluyorlar.
Basını görünce kim tahrik olur? Neden tahrik olur?
Gazeteci dövmekle kim amacına ulaşmış ki, bunlar da ulaşsın...
Her cuma görmeye alıştığımız bu sahneleri yaratanları idare edenler kimlerse, artık akıllarını başlarına toplamaları gerek.
Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Nuri Yılmaz, yerinde bir uyarı yaptı: "Camiler gösteri mekanı değildir. Kutsal kitabı tahrik için kullanmayın" dedi.
Camileri, Kuran'ın tahrik için kullanıldığı, Türk bayraklarının yerlere saçıldığı, gazetecilerin dövüldüğü yerler olmaktan çıkarmak, kışkırtıcıların da yararına olur.

Hani kapatılmıştı? Hani çalıştırılmayacaktı? Değil Türkiye'nin, dünyanın cennet köşelerinden biri olan Gökova'da yaşanan doğa ve sağlık katliamını çabuk unuttuk.
Arkadaşımız Önay Yılmaz'ın, Gökova Santralı gerçeğini görüntüleriyle gözler önüne seren haberi büyük yankı uyandırdı. Arıtma sistemi olmayan santralın çevresinde artık zararlı kül dağları oluşuyor.
Yetkililer hala tehlike yok diyorlar. Vatandaşlar ise günlük yaşamın olumsuz etkilendiğini, sebze ve meyvelerin bozulduğunu vurguluyorlar.
Gökova daha çok tartışılacak. Milliyet çevre ve sağlık haberlerini hiç unutmayacak.

Türk Hava Kurumu, bir başarıya sessiz sedasız imza attı. Dünya Hava Oyunları'nın Türkiye'de yapılmasını sağladı. 6 - 21 Eylül tarihlerinde Türkiye'nin çeşitli yerlerinde düzenlenecek hava olimpiyatları, 20. yüzyılın son büyük spor etkinliği olacak.
Türkiye'nin havacılığını dünyaya göstermek, ülkemizin tanıtımını yapmak için bulunmaz bir fırsat...
Sınırlı olanaklarıyla bu başarıya ulaşan Türk Hava Kurumu'nu kutluyoruz.
İyi haftalar dileğiyle.



Yazara Email H.Bila@milliyet.com.tr