Mehmet Demirkol

Mehmet Demirkol

mdemirkol@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı


     Fatih Terim'in Trabzon maçında Arif'in attığı penaltı golü sonrası alnına gelen maddeyle yaralanışını, TV'de, kanlı alnıyla röportaj verişini maçı beraber izlediğiniz çocuğunuza nasıl açıkladınız? Türkiye'de zirve seviyesine ulaşmış, herkesin haklı övgüsünü kazanmış, modern zaman ilahına dönüşmüş Fatih Terim'in, doğası gereği Türkiye'nin onun başarılarını herkesden çok takdir eden bir vilayetinde bu hale getirilişini çocuğunuzun yüzüne bakarak, utanmadan nasıl açıklıyorsunuz?
     
     Ne cevap verdiniz?
     Nouma'nın ipini çekmek isteyenlerin en çok kullandığı cümleydi bu: "Bu maçı çoluk çocuk seyrediyor. Bir baba bunu çocuklarına nasıl açıklar!" Şimdi şunu soralım. Bir insanın, hem de Fatih Terim gibi bir insanın alnından kanlar akışını gönül rahatlığıyla açıklayabiliyor musunuz çocuklarınıza? Yoksa artık çocuklarınızla maç seyretmiyor musunuz? Seyrediyorsanız, çocuğunuz "Baba imparator'un kafasına ne oldu?" sorusuna Allah aşkına ne cevap verdiniz, çok merak ediyorum. Peki ya alnı yarılan Fatih Terim'in tünelde sözlü saldırıya uğrayışı ve sonrasında patlayışı konusundaki sorulara ne cevap verdiniz? Bizzat onun, yaşanan çirkinliğin aktörlerinden birisi oluşuna yorumunuz ne oldu? Dakikalar süren kavgada, gırla giden küfürlerin dakikalarca "bip"lenişi çocuğunuzun dikkatini çekmedi mi? Sormadı mı "Baba Fatih Terim ne diyor?" diye. Allah aşkına ne cevap verdiniz? Ya maç içinde Arif'in ağır bir faulle sakatlanışı, tıbbi yardımın verildiği sırada seyircinin büyük bölümünün keyifle "Oh! Oh!" çekişine çocuğunuzun tepkisi ne oldu? Sormadı mı size "Baba Trabzonlular gol mü attı? Neden bu kadar seviniyorlar?" diye. Söyleyin, bir insanın can çekişini keyifle kutlayan insanları nasıl anlattınız çocuğunuza.
     
     Asıl tehlike
     Nouma olayıyla ortaya konulan bu tespit ve ondan çıkan soru, aslında o kadar tehlikeli ki ! Bizi öyle bir noktaya getiriyor ki! Bu durum, karşındaki insanın kafasını yarmayı, küfür ve kavga etmeyi, bir insanın acı çekmesinden keyif duymayı açıklanabilir, ama insanın elini şortunun içine sokmasını idam sebebi olarak gördügümüzü gösteriyor. Durum budur!
     Bu fikirle geldiğimiz nokta, en net görüntüsüyle federasyondan çıkan iki cezayla ortaya konmuştur aslında. Ali Tandoğan'ın önce oyun dışında ibrahim'in tahammüden "kafasını kırmasına" verilen ceza 4 hafta... Nouma'nın elini şortunun içine sokmasına ise 7 ay. Bu sadece basit bir cezayı anlatmıyor. Bizim neyi ne kadar suç gördüğümüzü işaret ediyor. Ve asıl tehlike de budur. Vandallık, barbarlık, fiziksel şiddete verilen ceza ve cinsel imalar taşıyan basit ve aslında çok daha zararsız bir harekete verilen... Biz sapkınlığı ikincisinde görüyoruz. Aslında daha zararsız olanda... Sorun budur... çocuklarımızı buna göre yetiştirmemizde...
     
     
     
     


SPOR


ŞAMPİYONLUĞUMUZ HAYIRLI OLSUN
At yarışları
Avrupa Ligleri
Son söz Kartal’ın: 75-61
2. LİG puan durumu
Son bilet Dallas’ın
Bahar Kupası kaçtı
NANKÖR FUTBOL
TÜRKİYE GÖRDÜ
HOCADA SON HAFTA
Revivo'ya yol göründü
Terim'e sert tepki
Ağladığım maçlar oldu
KAVGA BÜYÜYOR
Kulüplere brifing
Millilere ödül
Haber turu...
Çocuklarınıza bunu nasıl açıklayacaksınız?