Mehmet Demirtaş

Mehmet Demirtaş

mehmet.demirtas@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı Spor Toto Teşkilat Başkanlığı’nın sponsorluğunda Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı’nın büyük gayretleri, Akhisarspor Başkanı Hüseyin Eryüksel ve ekibinin ortak çabası ve kurdukları iyi diyaloğlar sonrası 78 milyon TL‘ye inşaa edilen Spor Toto Akhisar Belediye Stadyumu, yıllardır stat hasretiyle yanan Akhisarlılarla buluştu.

***

Yeni Stadyum 75 metre genişliğinde 115 metre uzunluğunda 8 bin 970 metrekare ile hibrit çime sahip Türkiye’nin en büyük Hibrit sahası olarak kayıtlara geçti. Süper Lig’e çıktığı 2012-2013 sezonundan bu yana Akhisar İlçe Stadı’nın kriterlere uymaması nedeniyle maçlarını Manisa 19 Mayıs Stadı’nda oynamak zorunda kalan Teleset Mobilya Akhisarspor, yapımı tamamlanan Spor Toto Akhisar Stadı’ndaki ilk maçında Antalyaspor’u ağırladı.

Haberin Devamı

***

Toplam kapasitesi 12 bin 193 olan statta oynanan ilk maçta tribünler doluydu. Satışa çıkan biletlerin tamamı satıldı. T.M Akhisarspor 5 buçuk yıl aradan sonra Süper Lig’de ilk kez kendi şehri ve stadında maça çıktı. Akhisarspor’un forma sponsoru Köfteci Ramiz maçtan önce Akhisarlı ve Antalyalı taraftarlara Misaki Milli ilkokulu bahçesinde Antalyalı misafirlerine iki bin kişilik Akhisar Ramiz köfte ikram etti. Sonrası Akhisar taraftarı ile Antalyasporlu taraftarlar kol kola Hergelen meydanından marşlar eşliğinde yürüyerek stadyuma gittiler. Fair Play’e örnek olacak davranış Akhisar’a yakıştı. Festival niteliğinde olan stat açılışında duygusal anlarda yaşandı. Hamza Hamzaoğlu’nun Akhisar Teknik Direktörüyken, temelini attılan stadın ilk açılışınada Antalyaspor teknik direktörü olarak Akhisar’a gelmesi güzel bir rastlantıydı.

***

Maça gelince...

Akhisarspor, yeni stadyumundaki ilk maçta puanı son dakikada kaptı! Seleznyov’un golü, Akhisar’a adeta hayat verdi. Gördük ki Akhisarspor, maçlarını Manisa’da boş tribünlere oynamaktan da kurtuldu sonunda. Gerçekten doğruymuş. Akhisar taraftarı Manisa’ya gitmiyormuş. Çok güzel seyirci potansiyeli var.

Görüldü ki taraftar güzel futbolu izlemek için hakkı olan güzel statlara geliyor. Akhisarspor maçı sonrası taraftarlar o kadar memnundular ki bu kadar insan onuruna yakışır, yapılan stadyum ayrıca bütün isteklerin yerine getirilmesi konusunda ve çevre duyarlılığına verilen önem her türlü övgüyü hak ediyor.

Haberin Devamı

***

Sözün kısası Akhisar’ın yeni stadyumu müthiş olmuş. Akhisar ve Türk futboluna hayırlı uğurlu olması dileğiyle! Emeği geçenlere sonsuz teşekkürler. Sıra geldi İzmir statlarına. Türkiye’de futbolun ilk kez oynandığı şehir olan İzmir, statlarına kavuşmanın hayaliyle yanıp tutuşuyor. Dileğimiz İzmirli futbolseverleri ve taraftarlarıda böylesine çağdaş ortamlarda kendi statlarında buluşturmaktır. Akhisar’dan sonra darısı İzmir’in başına