Mehmet Demirtaş

Mehmet Demirtaş

mehmet.demirtas@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

İzmir futbol tarihi, zamanında çok önemli sınavlara tanıklık etti. Kökleri derinlere uzanan, mazisi parlak başarılara sahne olan İzmir futbolu, ne var ki son yıllarda can çekişiyordu.

***

Kenti yönetenlerin futbola ilgisizliği, ezeli rekabet, fanatizm, kulüplerin sağlıksız yapıları, devlet politikası ve maddi imkansızlıklar, alt yapı eksiklikleri, stat özlemiyle yanıp tutuşan kulüpler... Ne yazık ki bazı kulüplerimiz için bu acı gerçek hala devam ediyor.


Ancak 14 yıl aradan sonra Süper Lig’e yükselen Göztepe’yle İzmir futbolunda rüzgar tersine döndü. heyecan artırdı, hedefleri büyüttü. Atatürk Stadı’nda yıllarca hasılat rekoru kıran İzmir, futbola ne kadar acıktığını son zamanlarda iyice gün yüzüne çıkardı. Geçtiğimiz sezon TFF 1. Lig’den, Süper Lig’e yükselen Göztepe kapıyı araladı. Onu takip eden güçlü alt yapısı ve yabancı futbolcu oynatmayarak Spor Toto 1. Lig’de başarıdan başarıya koşan Altınordu, 2. Lig Kırmızı ve Beyaz Grup’ta bugunkü konumuyla lider olan Altay ve Menemen Belediyespor gümbür gümbür bir üst lige doğru koşuyorlar.

Haberin Devamı

***


Bu noktada bir kentteki bütünleşmenin ne kadar önemli olduğunu birkez daha fark ediyoruz. Ligin bitimine sadece 10 hafta kaldı. Körfez’in üzerinde yıllar önce batan futbol güneşinin yeniden doğması bizleri sevince boğuyor. İzmir futbolu da bunu fazlasıyla hak ediyor. Takımlarımızın geleceğe ait doğru projeleri altyapı yatırımları ve en önemlisi futbolun doğrularının süratle yapılması İzmir’deki futbolun geleceğine umutla bakmamızın en büyük nedenleridir. Ülkemizin Batı’ya açılan penceresi İzmir’de, bunları gerçekleştirmek adına yönetenlerin bulunması en büyük gücüdür.

***
Takımlarımız üst liglere çıkmak adına büyük çabalar gösterirken Menemen’in, sezon başında yaptığı yeni stadı dolayısıyla yakaladığı büyük ambiyans herkesin malumudur. Hızla inşaatları devam eden Göztepe Gürsel Aksel ve Alsancak Statları ile kısa sürede başlamasını umduğumuz Karşıyaka Stadı’nın yapımı sonrası, İzmir futbolda da çağ atlayacaktır. Duyumlarımıza göre projesi üzerinde çalışan Atatürk Stadı’ndaki yeni yapılanma yıllarca Milli takımların en büyük gücü olan İzmir’i tekrar futbol gözdesi haline getirecektir. Yazdıklarımız hiç de abartı değil. Cumhuriyetle yaşıt kulüpleri olan ve Türkiye’de ilk futbolun oynandığı yer olan İzmir’in ülke futbolunda yerini alması çok önemli.