Mehmet Demirtaş

Mehmet Demirtaş

mehmet.demirtas@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Milliyet’in Ege Bölge Bürosu’na 2013’te adım attığımda, sekiz yılımın burada geçeceğini elbette bilmiyordum.
Gazeteci kökenli bir aileden geliyorum.
Birçok gazetede görev alan ancak sıkı bir Abdi İpekçi ve Milliyet tutkunu olan babamın elini tuttarak, gazetelerin matbaa mürekkebi kokuları arasında okumayı sökmeye çalıştığım zamandan itibaren benim için gazete demek, Milliyet demekti.
Böylesine haberciliğe tutkun, yansız, doğru perspektif benim yaşama bakışımı değiştirdi.
Henüz o yaşlarda girmişti aklıma bu mesleği yapmak.
Birbirinden değerli meslek büyüklerim ve meslek yaşamım boyunca bana öğrettikleri ile yoluma ışık olacak insanlarla Milliyet çatısı altında çalışma şerefine nail oldum.
Üzerimde emeği olanlara, destek verenlere, yoldaşlık edenlere de binlerce kez teşekkür ederim. Pek çok arkadaşıma karşın ben mesleğin geleceğine dair umutluyum.
Milliyet gibi kurumlar bu coğrafyada var oldukça, bu meslek bitmeyecek, hatta yeniden dirilmeye başlayacak.
Hiçbir kaygı duymadan özgürce haber yapabildiğimiz ve tabii ki emeğimizin karşılığını alabildiğimiz kurumlarda çalışmak çok güzel.
Acısıyla, tatlısıyla, mutluluğuyla, hüzünüyle, haftaları, ayları, yılları geride bırakarak Milliyet Ailesi’yle bu günlere ulaştık.
Milliyet benim için “hayat” demek.
Burada çok değerli gazetecilerle, büyük bir emekle çalışmaya devam ediyorum.
İnsanın yaşamında, hayatının tam ortasında konuşlanan bu insanlar sayesinde inancımız, hırsımız, azmimiz devam etmekte, süregelmekte.
Bu ülkede gazetecilere ihtiyaç var, insanların da doğru haber alma gereksinimleri var; ben de doğru haberi tarafsız şekilde ulaştırabilmek için bu mesleği var gücümle Milliyet’te yapıyorum. İyi ki Milliyet’teyim, iyi ki Milliyetliyim!
İlla ki bu mesleğin içisinde olacağım diyorsanız, kesinlikle dürüst ve tarafsız olun. Yapacağınız haberi kendi vicdanınızda tartın.
Daha sonra neyin doğru, neyin yanlış olduğunu kaleminiz size gösterecek.
Yayın hayatına “merhaba” dediği ilk günden bu yana “güven” kavramını ilkesi olarak bellemiş, Türk basın tarihine adını altın harflerle yazdıran gazetemiz, 25’inci yılını kutluyor.
Eminim ki bu kadar sağlam temeller üzerine inşa edilen bu çatı, hiç çökmeyecek, hiç sarsılmayacak.
Kamuoyuna bilgiyi en taze, en doğru, en güvenilir şekilde aktaran Milliyet Ege Gazetesi’nin 25’inci yılı kutlu olsun.
Nice yıllara...