Mehmet Demirtaş

Mehmet Demirtaş

mehmet.demirtas@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

TSYD İzmir şubesinin düzenlediği, İzmir Büyükşehir ve Konak belediyelerinin de destek verdiği bu yıl 46’ncı kez düzenlenen ana sponsor Folkart’ın Ege Kupası’na 1 Ağustos 2018 Çarşamba günü Altınordu-Menemen karşılaşmasıyla start verildi.

***

Biz de Milliyet Ege Spor Servisi olarak değerli yazarlarımız Bülent Buda ve Fatih Tanfer ile bu heyecan dolu turnuvayı gözlemlemek için Tire’ye İzmir’in ikinci stadını, ikinci kez görmek üzere yola çıktık.
Tire Stadı mimari görünümüyle sevimli bir yapıt ve son derece modern inşa edilmiş. Tribünlerin tamamı kapalı ve seyirci sahaya yakın, akustik ise harika...

Haberin Devamı

***

Daha önce de belirtmiştim, Tire Stadı sadece Tire’nin değil, İzmir’in de stat eksiğini giderebilecek bir güzellikte. Bu güzel stadın atıl kalmaması gerek.

***

Çiçek gibi stada ‘Çiçek’ ismi de yakışmış

Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek, “Bornova Stadı, Göztepe’nin Süper Lig’e çıkmasında önemli bir rol oynadı. Göztepe veya Karşıyaka taraftarının bu stadyumu doldurduğunu düşünüyorum da, yaratacağı ambiyans çok güzel olur. İsteyen İzmir takımı ilçemizdeki bu statta da maçlarını oynayabilir” diye çağrıda bulundu.

***

Süper lig maçları ve uluslararası karşılaşmalara ev sahipliği yapabilecek kalitedeki bu statta ilk kez Altınordu-Menemen karşılaşmasını izledim. İnsana, tribünden atlayıp ‘meşin yuvarlak’ peşinde koşturacak kadar heyecan veren bir tesis yapılmış. Tesisin yapımında kimin emeği geçmişse, emeğine ve yüreğine sağlık, ancak bana göre en fazla emek Tire’nin ‘Başkanı’ Tayfur Çiçek’e ait. Başkan Çiçek tam bir spor adamı. Takımın futbolcusu olarak başladığı süreci kulüp başkanlığına kadar götürmüş, özet olarak değerlendirirsek Başkan Çiçek’in bu spor dalının her kademesinde emeği ve alın teri var.
Stadın yapımı sırasında mesaisinin yarısını, ‘şantiye şefi gibi’ tesiste geçirdiği de biliniyor. Tire halkı da Tayfur Başkanı’na sahip çıkıyor ve bu çiçek gibi stadın adını ‘Tayfur Çiçek’ olmasını talep ediyor.

***

Anketler düzenleniyor ve nihai karar 3 Mayıs’ta Tire Belediye Meclisi’nde ‘ek gündem’ ile alınan karara göre, oybirliğiyle yeni stadyumun ismi “TAYFUR ÇİÇEK” oluyor. Mütevazılığıyla bilinen Tayfur Çiçek, kendi isminin yaşarken bu stada konmasını kabul etmemesine rağmen, kadim kentin ortasında bakılmaya kıyılamayan bir çiçek gibi yükselen bu tesisin adı da çok yakışmış.
Bizde böyle önemli değerlerin ismi ne yazık ki, aramızdan ayrıldıklarında, tesislere ya da caddelere veriliyor. Hak edene, hak ettiğini; yaşarken teslim etmek aslında çok daha güzel.

Haberin Devamı

***

Stadın maliyetinin yüzde 75’i Büyükşehir, yüzde 25’i Tire Belediyesi tarafından karşılandı. İki başkana da İzmir’in stat sorununu bir nebze de olsa çözdükleri için ne kadar teşekkür etsek azdır. Bizlere sezon öncesi heyecan dolu futbol günleri yaşattıkları için başta ana sponsor Folkart ve TSYD İzmir şubesine teşekkürleri bir borç biliyorum. Bir naçizane sitemde bulunmam gerekirse; keşke turnuvaya ev sahipliği yapan Tirespor’un da bu turnuvada yer almasını gönül isterdi...
İnşallah önümüzdeki yıllarda daha büyük kapsamlı projelerle bizlerin heyecanını ikiye katlarlar....
Neyse Folkart Ege Kupası bugün Altay-Balıkesirspor karşılaşması ile devam edecek. Büyük final ise 5 Ağustos 2018 Pazar günü yapılacak.
Futbolseverleri bu görkemli statta muhteşem turnuvayı izlemeye davet ediyorum...