Mehmet Demirtaş

Mehmet Demirtaş

mehmet.demirtas@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Sezona şampiyonluk parolasıyla başlayarak ligin ilk yarısını lider bitiren Göztepe’de ligin ikinci yarısında işler hiç de umduğu gibi gitmedi.

Fikstür avantajını iyi değerlendiremeyen sarı kırmızılılar, sezon başında büyük laflar eden, hatta “Hayallerimin takımını kurdum” diye sözler sarfeden Okan Buruk’ta ısrarcı olunca, elindeki fikstür avantajını da elinin tersi ile itti. Büyük özveri ve hayallerle gecesini gündüzünü Göztepe için feda eden Başkan Mehmet Sepil, hiç vakit kaybetmeden takımın başına, yıllarını futbola adamış Yılmaz Vural hoca’yı getirdi.

Haberin Devamı

Ancak, çok kez söyledim. Hoca yeni, takım eski. Bu takımı Süper Lig’e çıkaracağım diyen Okan Buruk’un kurduğu hayallerinin takımı direkt Süper Lig’e çıkma şansını bir bir eritirken, Okan Hoca’nın, kendisi Süper Lig’e çıkma başarısını gösterdi bile...

***

Yılmaz Hoca’nın elinde ne yazık ki sihirli bir değnek yok. İster istemez takım üzerinde oynamalar yapıyor, yapacak da. Başarıya giden yolda bunlar mutlaka olmak zorunda. Bandırma maçı sonrası hafta içi, Göztepe sevdalısı, Göztepe aşığı Başkan Mehmet Sepil, takımın gidişatına daha fazla dayanamayıp duruma el koydu. Haklıydı. Lig sonuncusu Bandırmaspor’a takım yenilmişti. Başkan Sepil, “Takımda büyük düşüş var. Devreyi lider kapadıktan sonra yaşananlar açıkça görünüyor. Şu an ilk 2’den çıkma şansımız kalmadı. Akılcı hayal kuracaksak artık Play Off’tan çıkmayı düşünmeliyiz. Hepimiz üzülüyoruz. Göztepe olarak bunu hak etmiyoruz. Taraftarımız her maça geliyor. Türkiye’de örnek deplasmanlardan biriyiz. Ama aynı heyecanı, aynı coşkuyu neticeye dönük olarak göremiyoruz” sözleriyle tepkisini ortaya koydu.

***

Ne yalan söyleyeyim benim umudum kalmamıştı. Dedim ya; hoca yeni, takım eski. Sahada şampiyonluğa oynayan takım göremiyorduk. O ruh, hırs ve savaşan takım görüntüsü sahada olmuyordu.

***

Bu düşünceler altında Göztepe-Adana Demirspor maçına girdik. Müthiş bir maçtı. Hem sahada oynayan, hem de tribün ve televizyonda izleyenler müthiş zevk aldı. Maçta 5 gol atıldı. Hem Göztepe hem Adana Demirspor adına da en az 15-20 net gol pozisyonu vardı. Sarı kırmızılılar aldığı bu galibiyetle sanki yeniden doğmuştu.

Haberin Devamı

Son 9 maçta 22 puan kaybeden Göztepe, hepimizin umutlarını eritmişti. Büyük keyifle izlediğim bu maçta alınan 3 puan sonrası, Göztepe, “Ben daha henüz bitti demedim” mesajını verdi.

***

Sevgili Mehmet Sepil’e armağan edilen bu galibiyet, inşallah kalan maçlarda seri galibiyetleri de beraberinde getirir. Son 5 maç kaldı. Alınacak 15 puan, belkide Süper Lig kapısını aralar. Neden olmasın. Sırada lider Yeni Malatyaspor ve ardından Sivasspor maçları var. İnşallah Adana Demirspor karşısında izlediğimiz mücadelesi ve hırsı ile göz dolduran oyun anlayışı, sezon sonuna kadar sürer.

Sürdüğü takdirde de, Göztepe belki ilk 2’den direkt, belki de Play Off’tan İzmir’in Süper Lig hayalini gerçekleştirir.

Neden olmasın...