Melih Aşık

Melih Aşık

m.asik@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Fransa Cumhurbaşkanı Sarkozy Türkiye’nin AB’ye üyelik görüşmelerini 5 başlığa ambargo koyarak engelliyor. Amacının Türkiye’nin AB’ye üyeliğini engellemek olduğunu da açıkça söylüyor. Yetmedi, yılsonuna kadar Ermeni soykırımını kabul etmemizi istiyor, aksi takdirde soykırımın inkârını suç sayan yasayı zorlayacağını bildiriyor...
Başbakan Erdoğan, Sarko’ya karşılık olarak:
- Sen kendine çeki düzen ver, gibi mesajlar gönderiyor...
Bu sözlerin karşı tarafın kendine çeki düzen vermesi için ne kadar etkisi olabilir?
Peki ne yapmalı diyeceksiniz.. Bir büyük fırsat vardı, elden kaçtı...
O fırsatı dün Onur Öymen hatırlattı:
“Mevcut iktidar 2009 yılında Fransa’nın NATO’nun askeri kanadına dönüşünü, karşılığında hiçbir taahhüt istemeden kabul etti. Oysa onayımızı AB üyeliğimiz ve Ermenilerle ilgili talepler konusunda bazı koşullara bağlayabilirdik...”
12 Eylül döneminde Türkiye, Yunanistan’ın NATO’nun askeri kanadına dönüşünü General Rogers’in sözlü vaadi üzerine kabul etmişti. Yunanlılar NATO’ya dönünce komuta kontrol bölgelerinin düzeltilmesiyle ilgili sözlerinde durmadılar. Rogers planının sonu hüsran oldu. Kenan Evren bu yüzden çok eleştirildi. AKP Hükümeti ise bir sözlü vaat bile istemedi Fransa’nın dönüşüyle ilgili olarak...
Yapılan diplomatik hataların haddi hesabı yok.. Ne var ki, medyamız sadece övgüleri yansıtmakla yükümlü sayıyor kendini... O yüzden gol yiyip duruyoruz...

Haberin Devamı

Bakan Binali Yıldırım müteahhitlere seslenmiş:
“Yolları en iyi yapan bizden ikramiye alacak.”
Bu da ne demek? İhale bedelinin içinde
ikramiye yok mu zaten?
Haldun Ertem

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş,
“İmralı’da tutuklu olan barıştır” demiş.
Ne “barış”ı Selahattin Bey, ne “barış”ı? İmralı’da tutuklu olan “barış güvercini”dir!
Fahrettin Fidan

Fahri Korutürk
Altıncı Cumhurbaşkanı Fahri S. Korutürk, ölümünün 24. yıldönümünde Ankara ve İstanbul’da anıldı...
Korutürk’ün cumhurbaşkanlık dönemini (1973 - 80) ve onun kişiliğini bizlere en güzel, basın müşaviri Ali Baransel anlatmıştır. Baransel’in “Bıçak Sırtında” adlı kitabından bir bölüm:
“Korutürklerin çocukları hiçbir şekilde resmi araçlardan yararlanmazlardı. Cumhurbaşkanı, onlar için kendi parasıyla Renault marka yerli bir araba satın almıştı. Bir şoför ve polis, Salah ve Ayşe’yi okullarına bırakır, akşama doğru onları alarak Köşk’e getirirdi. Korutürk bu arabanın benzin ve bakım masraflarını da cebinden öderdi. Osman ise işe kendi arabasıyla gider, gelirdi. Korutürk, ailesinin mutfak harcamalarını da Cumhurbaşkanlığı’na ayrılan ödenekten değil, kendi maaşından karşılardı.”
Bir devlet adamı için bu tür davranmak tabii olağan sayılmalı. Ancak günümüzden geriye bakınca olağanüstü görünüyor. Bugün Köşk bütçesi günlük 300 milyar liradır.

Haberin Devamı

CHP’de golfçülük
Meclis’te dün milletvekillerine “Ensar Öğüt, Ardahan Milletvekili” antetli bir kâğıtla aşağıdaki mektup ulaştırıldı. Birlikte okuyalım:
“Sayın Milletvekilim,
13. 10. 2011 Perşembe (yarın) tarihinde Ankara Eskişehir Yolu üzerindeki Turkuaz Konutlarının arkasında bulunan Ankara Golf Kent’te bazı milletvekillerimizin katılımı ile saat 10.00’da açık büfe kahvaltısı yapılacaktır. Yapılacak olan kahvaltının ardından Golf Sahası tanıtılacaktır.
Sizin de katılımızın yararlı olacağını düşünüyorum...
NOT: Saat 09.30’da TBMM Basın Kapısından otobüs kalkacaktır. İsteyen milletvekillerimiz kendi araçlarıyla katılabilirler.
* * *
Ensar Öğüt’ün golfle ve bu golf sahasıyla ilgisini merak ettik. Yanıtladı.
“Ben amatörce golf oynarım. Çok dinlendirici aynı zamanda kasları geliştiren bir spordur. Şimdiye kadar Ankara’da golf sahası yoktu. Bu sahayı arkadaşım Azmi Sarıbay açtı. Ben de arzu eden milletvekili arkadaşlarımın bu güzel tesisle tanışmalarını istedim.”

Haberin Devamı

SBF...
Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde (SBF) dekanlık seçimleri yapıldı, Prof. Yalçın Karatepe 57, Prof. İlhan Uzgel 42 oy aldı. Prof. Yalçın Karatepe 4 yıldır dekan yardımcısı olup Dekan Celal Göle tarafından bu göreve hazırlanıyordu. Fakültenin geleceği tesadüflere bırakılmamıştı.
Bu arada öğrenciler, kendilerine oy kullandırılmamasına tepki olarak alternatif seçim yaptılar ve fakültenin sembolü olan “Sarıkız”ı dekan seçtiler! Sonuçları kutluyoruz...

Greek yogurt!
ABD’de hayli başarılı bir tıp ve ekran yıldızı olan Dr. Mehmet Öz’le ilgili küçük eleştiri CHP Milletvekili Osman Coşkunoğlu’ndan geliyor... Diyor ki Coşkunoğlu:
“Dr. Öz’ün web sitesini gözden geçirdim geçenlerde. Önerdiği gıdalar arasında yoğurt da vardı; ama, bunu listesinde ‘Greek Yogurt’ diye yazmıştı!
Ben 24 yıl ABD’de yaşadım. Marketlerde hiç ‘Greek Yogurt’ görmedim. Orada yoğurda sadece yogurt denir.