Murat Şahin

Murat Şahin

msahiniletisim@gmail.com

Tüm Yazıları

Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Meclis Üyesi Özkan Mucuk, görevinin hakkını vermeye çalışan isimlerden.

İzmir Sanayici ve İşadamları Derneği (İZSİAD) Enerji Çalışma Komisyonu başkanlığı görevini de yapan Mucuk, yenilenebilir enerji konusunda kentin potansiyelini değerlendirmek için birçok proje üzerinde çalışıyor.

Yabancı ortaklı yenilebilir enerji şirketinin kurulması için de uğraş veren Mucuk, bugünlerde İzmir’e enerji fuarı kazandırmak için mesai harcıyor.

Geçen yıl ‘İnovasyon ve Enerji’ temasıyla gerçekleşen İzmir Enternasyonal Fuarı’nda bu konuya dikkat çeken Mucuk, EBSO’nun Mayıs ayı meclis toplantısında da fuar konusunu tekrar gündeme getirdi.

Haberin Devamı

İzmir’de kurumların özellikle yenilenebilir enerji konusunda birçok çalışmaya imza attığını ancak bu konunun daha çok gündemde tutulması için mutlaka bir fuar düzenlenmesi gerektiğine işaret eden Mucuk, bu konuda İzmir Büyükşehir Belediyesi ve İZFAŞ ile birlikte çalışmaya hazır olduklarını söyledi.

Fuar konseptinin belirlenerek en kısa sürede adım atılmasının faydalı olacağına dikkat çeken Mucuk, bu fuarın iddialı ve kent ekonomisine büyük fayda sağlayan bir fuar olacağına inandığını ifade etti.

Mucuk’un Fuar konusundaki çabasını kutluyorum.

Fuarlar kenti hedefi olan İzmir’in enerji alanında düzenlenecek, altyapısı iyi hazırlanmış Fuar ile yine başarılı bir projeye imza atacağına inanıyorum.

Güçlü demokrasi güçlü ekonomi

Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) hazırladığı raporlarla ülke sorunlarını gündeme taşırken, çözümü için neler yapılması gerektiğini de ortaya koyuyor.

TÜRKONFED’in en son çalışması ise “Türkiye’nin İkilemi: Orta Gelir ve Orta Demokrasi Tuzakları” ismini taşıyor.

Bu politika sunumunu TÜRKONFED Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve İstanbul Tahkim Derneği (İSTA) Başkanı Avukat Mehmet Gün hazırladı.

BASİFED ev sahipliğinde düzenlenen iftar yemeğinin ardından sunum yapan Gün, güçlü bir ekonomi için güçlü bir demokrasinin şart olduğunu, dünyadaki örnekleri ile anlattı.

Güçlü bir demokrasi için de hukukun üstünlüğü ve yargı bağımsızlığını birinci öncelik olarak dile getiren Gün, “Türkiye’nin ekonomik büyüme ve sürdürülebilir GSYH artışı sağlayarak Orta Gelir Tuzağı’ndan kurtulabilmesi Orta Demokrasi Tuzağı’ndan çıkmasına bağlı. Yargı’yı tam bağımsız, hesap verir, etkin ve verimli hizmet verir hale getirmek. Hukukun üstünlüğünü ve hesap verirliği kamuya hâkim kılmak. Siyasi partiler ile meslek kuruluşları içi seçimler de dahil, seçimlerde temsilde adaleti sağlamak gerekli ve yeterlidir. Çoğulculuk, güçler ayrılığı, hukuka uygun devlet yönetimi ve en önemlisi hesap verilebilirlik; güçlü bir ekonomi, sürdürülebilir ve nitelikli kalkınma, toplumsal barış ve refah için olmazsa olmaz kurallardır” görüşlerini paylaştı.

Haberin Devamı

Toplantıda konuşan BASİFED Başkanı Seda Kaya Ösen de demokrasi vurgusu yaparken, öncelikle OHAL’in kaldırılması gerektiğine dikkat çekti.

Dünyadaki gelişmiş ülkelere baktığımızda hepsinde demokrasinin kurumlarını yerine oturduğunu ve herkesin hesap verdiği bir hukuk sisteminin işlediğini görürüz.

Haberin Devamı

Bu anlamda Mehmet Gün’ün hazırladığı rapor, seçimlerin yaklaştığı bugünlerde siyasetçiler için adeta bir rehber niteliğinde.

Umarım bu raporun kaderi de tozlu raflar olmaz.