Nil Kural

Nil Kural

nil.kural@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Ağırlıklı olarak ticari film izleyicisine hitap eden mütevazı filmlere imza atan yönetmen Steven C. Miller, “İlk Kurşun”da bir aksiyonla izleyici karşısına çıkıyor. Başrolde aksiyonların gelmiş geçmiş en sevilen oyuncularından Bruce Willis ile ikinci “Star Wars” üçlemesindeki başrolünden beri kariyeri bir türlü rayına oturmayan Hayden Christensen bir araya geliyor.

Aksiyon sevenlere

Filmde, Christensen’in canlandırdığı Wall Street çalışanı Will’in oğlu bir suçlu tarafından kaçırılır. Polis memuru Howell, bu suçlunun peşine düşerken Will de oğlunu kurtarmaya çalışmaktadır. Oğlunu kurtarmak için Will’in suçlularla işbirliğine girmesi de gerekmektedir.

Haberin Devamı

Film, Willis’i alışıldık bir kahraman polis rolünde görmek isteyen izleyicilere hitap ediyor gibi gözüken bir aksiyon.

Aksiyon sevenlere

Almodovar beyazperdede

Pedro Almodovar’ın en sevilen ve kusursuz filmlerinden “Annem Hakkında Her Şey / Todo sobre mi madre”, yeniden vizyona giriyor ve izleyicisine filmi yeniden beyazperdede izleyebilme şansı doğuyor. 1999 yapımı film, bir trafik kazasında hayatını kaybeden bir gencin annesi Manuela’ya odaklanıyor. Babasının kimliğini çocuğuna açıklamayan Manuela, çocuğun organlarını bağışladıktan sonra Barselona’ya gidip oğlunun babasını bulmaya çalışıyor. Oyuncu kadrosunda Cecilia Roth, Marisa Paredes, Candela Peña’nın yer aldığı film, Almodovar sinemasının ve ilgilendiği temaların en iyi işlediği filmlerden biri olarak ilgiyi hele ki beyazperdede izlenmeyi fazlasıyla hak ediyor.

Aksiyon sevenlere

Haftanın diğerleri

“Yedinci Hayat / What Happened to Monday”, Tommy Wirkola’nın imzasını taşıyan ve başrolünü Noomi Rapace’ın paylaştığı bir bilimkurgu. Film, nüfus artışı sebebiyle ailelerin sadece bir çocuğa sahip olabildiği bir gelecekte geçiyor ve yedi aynı görünümlü kız kardeşe (Rapace) sahip bir ailede çocuklardan biri kaybolunca yaşananlar ele alınıyor.

İspanya yapımı korku filmi “Inside / İçerdeki Şeytan”, Miguel Ángel Vivas’ın yönettiği bir film. Konusu ise hamile bir kadın ve doğmamış bebeğine saplantı yapmış bir adam hakkında.

Korku türündeki “Siccin” serisinin dördüncü filmi “Siccin 4”, Alper Mestçi’nin imzasını taşıyor. Film, babaannelerinin yanına taşınan bir ailenin yaşadıklarıyla ilgili. Haftanın diğer bir yerli filmi Burak Aksak’ın yönettiği, başrollerini Şahin Irmak ve Eda Ece’nin paylaştığı komedi türündeki “Deli Dumrul”. Gösterimde görülebilecek diğer bir yerli komedi ise Serdar Işık’ın imzasını taşıyan “Bekar Bekir” olarak dikkat çekiyor.

Haberin Devamı

Televizyon dizisi “Inhumans”, yayınlanmaya başlamadan önce ilk bölümüyle IMAX salonlarda izleyici karşısına çıkıyor. Dizi, Marvel evreninden karakterleri merkeze alıyor.