Nil Kural

Nil Kural

nil.kural@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Karyn Kusama’nın yeni filmi “Destroyer”ın merkezinde çok farklı bir fizikle karşımıza çıkan Nicole Kidman var

Sinema izleyicileri arasında 2000 yapımı “Girlfight”la dikkat çeken Karyn Kusama’nın yeni filmi “Destroyer”, farklı bir fizikle izlediğimiz Nicole Kidman’ın merkezinde olduğu bir film. Kidman’ın canlandırdığı Erin, sert bir dedektif.

Kariyerinin başlarında gizli bir kimlikle dahil olduğu bir görev yıllar sonra yeniden gündeme gelir. Erin, geçmişine bir yolculukla eskiden tanıdığı suçluların peşine düşer. Kusama, filminde geçmiş ve bugün arasında sürekli gidip gelen, hikayenin gizemlerinin yavaş yavaş ortaya döküldüğü bir yapıyı tercih ediyor. Ancak bu çabanın sonucu hedeflenen duygusal etkiyi yaratmıyor. İki zaman örgülü filmde Kidman’ın Erin’ın bugününü fiziksel olarak tanınmayacak, maske düzeyinde bir makyajla canlandırması uzaklaştırıcı bir etki yaratıyor. “Destroyer”, hem kurgu hem oyunculuk anlamında iddiasının altını pek dolduramayan, karakterini yeterince işleyemeyen bir polisiye olarak kalıyor.

Haberin Devamı

Geçmişin peşinde

Haftanın diğerleri

Michael Chaves’in yönettiği ABD yapımı korku filmi “Lanetli Gözyaşları / The Curse of La Llorona” doğaüstü olaylarla karşılaşan bir sosyal yardım görevlisine odaklanıyor.

Haftanın dikkat çeken yerli filmi Ali Vatansever’in ikinci filmi “Saf”. Açılışını Toronto Film Festivali’nde yapan ve 38. İstanbul Film Festivali’nde yarışan film, geçim mücadelesi veren bir çifte odaklanırken mültecilerden kentsel dönüşüme birçok sosyal konuya eğiliyor. Filmin başrollerini Saadet Işıl Aksoy ve Erol Afşin paylaşıyor.

Haydar Işık’ın yönettiği komedi “O İş Bende”, babasının borçlarını ödemeye çalışan bir adam hakkında. Diğer bir yerli yapım, Burak Akyol’un yönettiği savaş filmi “Meteler”. Animasyon türündeki yerli seçenek ise Mustafa H. Öztürk’ün imzasını taşıyan “Kuklalı Köşk”.

Ünlü yönetmen Neil Jordan’ın yönettiği “Greta”nın başrolünde Isabelle Huppert bulunuyor. Huppert filmde karanlık bir yönü olan piyano öğretmeni rolünde.

Tony Oliver’ın yönettiği “Hello Kitty”, çocuklara hitap eden bir animasyon.

Haberin Devamı

“Neden Yaratıcıyız? / Why Are We Creative?”, yönetmen Hermann Vaske’nin 30 yıl boyunca Nelson Mandela’dan Pedro Almodóvar’a çok sayıda isme sorduğu yaratıcılık sorusunun yanıtlarından oluşuyor.

Kuzey kutbunda hayatta kalmak

Dünya prömiyerini geçen yıl Cannes Film Festivali’nde yapan “Arctic”, başrolünü Mads Mikkelsen’in üstlendiği bir gerilim. Brezilyalı müzisyen Joe Penna’nın ilk uzun metrajlı filmi olan “Arctic”, Kuzey Kutbu’nda kurtarılmayı bekleyen bir adamın rutinlerine ve yaşanan beklenmedik olaylara odaklanıyor. Az diyalogla ilerleyen ve Mikkelsen’in adanmış performansından güç alan film, alanında özgün bir film olmasa da izleyiciyi bu hayatta kalma mücadelesinin gerilimine ortak etmeyi başarıyor.

Geçmişin peşinde