Nil Kural

Nil Kural

nil.kural@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Tom Cruise aksiyon kahramanlarına en çok yakışan aktörlerden. Aralıklarla süren “Mission Impossible” serisindeki ajana, 2012’de aynı adlı filmle Jack Reacher’ı eklemişti. İngiliz yazar Lee Child’ın polisiye serisinin sinema uyarlaması film, askeri geçmişe ve eğitime sahip Jack Reacher’ı merkeze alıyordu. Filmin ağır aksak başlayan gişe macerası, dünya genelinde 200 milyon dolarla mutlu sonla bitince, devam filmi kaçınılmaz oldu ve Jack Reacher, “Jack Reacher: Asla Geri Dönme / Jack Reacher: Never Go Back”le yeniden aramızda.

Haberin Devamı

İlk filmdeki olaylardan dört yıl sonra geçen filmde, Jack Reacher’ın ismi lekeleniyor. Film boyunca bir yandan ismini kirleten hükümet komplosunu ortaya çıkarmaya ve bir yandan da yakalanmamaya çalışıyor.

“Jack Reacher: Asla Geri Dönme”, daha önce Tom Cruise’la başarılı işbirliği “Son Samuray”a imza atan yönetmen Edward Zwick’in imzasını taşıyor. Filmle ilgili eleştirilerde, polisiye aksiyon türünün formüllerine sıkı sıkıya bağlı kalması yerilirken, bu tür filmlerde kurtarıcı aktörü üstlenen Cruise’un varlığının bile yetmediği vurgulandı. Eleştiriler ne derece olumsuz olursa olsun Reacher gişede başarılı olduğu sürece maceralarının devam edeceği kesin.

Gişe tamamsa yola devam

“Jack Reacher: Asla Geri Dönme / Jack Reacher: Never Go Back”
Yön.: Edward Zwick
Oyn.: Tom Cruise (Jack Reacher), Cobie Smulders (Susan Turner), Robert Knepper (General Harkness), Danika Yarosh (Samantha Dayton), Aldis Hodge (Espin)
Sen.: Richard Wenk, Edward Zwick, Marshall Herskovitz (Lee Child’ın romanından uyarlama) Gör.: Oliver Wood
Müz.: Henry Jackman

Derviş Zaim’den yeni film

Türkiye sinemasının önemli yönetmenlerinden Derviş Zaim’in dokuzuncu filmi “Rüya”nın ana karakteri mimar Sine. Film, bir toplu konut projesinde çalışan ve uyku sorunları yaşayan Sine’nin geçirdiği değişimi konu alıyor. Oyuncu kadrosunda Gizem Akman, Dilşad Bozyiğit, Gizem Erdem ve Mehmet Ali Nuroğlu’nun bulunduğu film, geçtiğimiz ay Adana Film Festivali’nde ulusal yarışmada yer aldı. Ayrıca yarın düzenlenecek ödül töreniyle sonlanacak 53. Antalya Film Festivali’nde de yarışıyor.

Haberin Devamı

Haftanın diğerleri

Gişe tamamsa yola devam


- Haftanın iddialı ticari yerli yapımı, “Karışık Pizza”yla tanınan Umur Turagay’ın yönettiği romantik film “İkimizin Yerine”. Başrollerini Serenay Sarıkaya ve Nejat İşler’in paylaştığı filmde diğer önemli rollerde Zerrin Tekindor ve İştar Gökseven yer alıyor. Film, edebiyat öğretmeni Doğan’a öğrencisi Çiçek’in duyduğu aşkı konu alıyor. Mehmet Öztürk’ün yönettiği, başrollerinde Hande Subaşı ve Gökhan Alkan’ın bulunduğu “Defne’nin Bir Mevsimi”, Antakya’da geçen bir aşkı politik çalkantıları arka plana alarak anlatıyor. Soner Acar’ın yönettiği korku filmi “İllet” de bu haftanın yerli filmleri arasında.

- ABD yapımı aile filmi “Ortaokul: Hayatımın En Kötü Yılları / Middle School: The Worst Years of My Life”, James Patterson ve Chris Tebbetts’in aynı adlı romanının uyarlaması. Steve Carr’ın yönettiği film, çekingen ve yaratıcı bir çocuğun orta okulun kurallarından sıkılması üzerine. Kyung Ho Lee ve Wonjae Lee’nin yönettiği Güney Kore ile ABD ortak yapımı animasyon “En Süper Kahramanlar / Bling” de çocuklara
hitap eden diğer bir yapım.