Nil Kural

Nil Kural

nil.kural@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Ben Stiller sade hayatını gündüz düşleriyle süsleyen bir adamın hikayesini anlatırken yok olan meslekleri de saygıyla anıyor

Walter Mitty’nin Gizli Yaşamı / The Secret Life of Walter Mitty”, James Thurber’ın 1939’da yayımlanan ve 1947’de sinemaya uyarlanan çok ünlü kısa hikayesinin ikinci beyazperde uyarlaması... Hikayeden ödünç alınan karakter, normal hayatını sürdürürken hayal âlemine dalıp kendisini büyük maceraların içinde düşlüyor.

Bir karenin peşinde
Ben Stiller’ın hem yönetip hem de başrolünü üstlendiği film, Walter Mitty’yi bitmek üzere olan bir mesleğin temsilcisi yapıyor: Ünlü Life dergisinin fotoğraf negatiflerinin sorumlusu. Life’ın yayın hayatının yeni tip tahribata odaklanmış işadamlarınca bitirilmesine karar verilir. Basılacak son sayının kapağı olabilecek kare ünlü bir fotoğrafçı tarafından Mitty’ye gönderilir ancak paketten bu kare çıkmaz. Mitty bu karenin peşine düşünce hayal âlemini gerçek kılacak maceralar yaşar.

Takdiri hak ediyor
Film, Mitty’ye Hollywood mutlu sonları hazırlasa da Mitty’nin ilk hali ve Life dergisinin hikayesi filmin bazı kusurlarını görmezden gelmek için yeterli. Çünkü film, dijitale geçiş, Ted Hendricks karakteriyle temsil edilen yeni girişimciler tarafından yok edilen Life dergisi üzerinden kaybolan mesleklere saygı duruşunda bulunması ve dokunaklı finaliyle takdiri hak ediyor.

Haberin Devamı

“Walter MItty’nin Gizli Yaşamı / The Secret LIfe of Walter MItty”
Yön.: Ben Stiller Oyn.: Ben Stiller (Walter Mitty), Kristen Wiig (Cheryl Melhoff), Adam Scott (Ted Hendricks), Shirley MacLaine (Edna Mitty), Sean Penn (Sean O’Connell) Sen.: Steve Conrad (James Thurber’ın kısa hikayesinden uyarlama)
Gör.: Stuart Dryburgh Müz.: Theodore Shapiro

Kusursuzlar

Altın Portakal ödüllü

Ramin Matin’in ikinci filmi “Kusursuzlar”, bu yıl Antalya Film Festivali’nin en beğenilen yapımlarındandı ve Altın Portakal’ı kazanan iki filmden biri oldu. Başrollerini Esra Bezen Bilgin ve İpek Türktan’ın paylaştığı film, Çeşme’ye tatile giden iki kız kardeşe odaklanıyor. Kız kardeşlerin aralarındaki gerginliğin sebepleri yavaş yavaş ortaya çıkıyor.
Kız kardeşler arasındaki dinamiklerin yerli yerinde işlendiği film, yılın başarılı
yerli yapımlarından.

Haberin Devamı

Patron Mutlu Son İstiyor

Bir senaristin hikayesi

Yılmaz Erdoğan’ın senaryosundan Kıvanç Baruönü’nün çektiği “Patron Mutlu Son İstiyor”, Tolga Çevik’in canlandırdığı Sinan isimli bir senariste odaklanıyor. Geniş bir dağıtımla gösterime giren komedi filminde Çevik’in yanı sıra başrollerde Ezgi Mola, Murat Başoğlu ve Erkan Can’ı izliyoruz.

İhtiyar Delikanlı

10 yıl sonra yeniden “Oldboy”

2003 yılının Park Chan-wook imzalı ünlü Güney Kore filmi “İhtiyar Delikanlı / Oldboy”un Hollywood tarafından yeniden çevrileceği 10 yıldır konuşuluyordu. “Oldboy” şimdi Spike Lee’nin yönetmenliğinde yeniden çekildi. Filmde Josh Brolin’in yanı sıra Elizabeth Olsen ve Samuel L. Jackson yer alıyor.

Halam Geldi

Çocuk gelinler

“Çakal” filminin yönetmeni Erhan Kozan’ın imzasını taşıyan “Halam Geldi”, çocuk gelinlere eğilen bir film. Filmin başrollerinde Burçin Terzioğlu, Tugay Mercan, Onuryay Evrentan Atasalihi ve Necip Memili var.

Haberin Devamı

DVD

HAFTANIN YENİLERİ

“DAS WEIBE BAND / BEYAZ BANT”
Michael Haneke’nin Altın Palmiyeli başyapıtı faşizmin doğuşuyla ilgili çekilmiş en iyi filmlerden biri.
“PRINCE AVALANCHE / YOLLARIN PRENSİ”
David Gordon Green’in yönettiği film, yılın dikkat çeken Amerikan bağımsızlarından.
“AMER”
2009 yapımı korku filmi İtalyan
Giallo filmlerine bir saygı duruşu.
“THE CONJURING - KORKU SEANSI”
James Wan’ın yönettiği, yılın kalbur üstü korku filmlerinden biri.