Nil Kural

Nil Kural

nil.kural@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

“Ejderhanı Nasıl Eğitirsin” üçlemesi karakterleri geliştiren duygusal bir finalle sonlanıyor.

Hiccup’ın ejderha Dişsiz’le dostluk kurup insanlarla ejderhaları bir arada yaşamaya ikna etmesini konu alan “Ejderhanı Nasıl Eğitirsin”, 2010 yılında izleyiciyle buluşmuştu. 2014’teki devam filmiyle takipçilerini memnun etmeye devam eden seri başarılı bir üçlemeye dönüşüyor. Hiccup, ejderhalarla mutlu mesut yaşayan Viking köyünün lideri olmuştur. Ejderhaları öldürme konusunda kararlı, Dişsiz’e zarar vermek konusunda ısrarlı kötü adam Grimmel’ın ortaya çıkışı bu huzuru bozar. Hiccup, dertlerinden kurtulmak için ejderhalara özel gizli bir yere dair mitlerin peşine düşecektir.

Haberin Devamı

Önceki filmlerdeki gibi Dean DeBlois’in yazıp yönettiği film, bu yüzden de hikayeyi ve karakterleri tutarlı bir şekilde geliştiriyor. Hiccup’ın yetişkin olma ve zor kararlar verme izleğini takip eden filmle üçleme kan kaybetmeden sonlanıyor. Animasyon tekniği olarak da güçlü olan yapım yakaladığı duygusallıkla birlikte serinin takipçilerinden hem çocuk hem büyükleri hayal kırıklığına uğratmayacak.

Üçlemeye tutarlı son

“Ejderhanı Nasıl Eğitirsin 3: Gizli Dünya / How to TraIn Your Dragon: The HIdden World”

Yön.: Dean DeBlois

Ses.: Jay Baruchel (Hiccup), Cate Blanchett (Valka), Gerard Butler (Stoick), Kit Harington (Eret), Jonah Hill (Snotlout Jorgenson), Kristen Wiig (Ruffnut Thorston)

Sen.: Dean DeBlois, Cressida Cowell

Gör.: Gil Zimmerman

Müz.: John Powell

Lübnan’dan Oscar adayı

Lübnan’ın En İyi Yabancı Dil dalında Oscar’a gönderdiği “Kefernahum / Capharnaüm”, bu dalda aday beş filmden biri oldu. Yönetmenliğini Nadine Labaki’nin üstlendiği, dünya prömiyerini Cannes Film Festivali’nin yarışmasında yapan ve Jüri Özel Ödülü kazanan film, 12 yaşındaki mülteci Zain’e odaklanıyor. Hapis cezası alan ve ailesini onu kötü şartlara mahkum ettiği için dava eden Zain’in dramı filmin merkezinde. Labaki, çocuk oyuncusu Zain Al Rafeea’dan başarılı bir performans elde ediyor. Ancak film melodram sınırlarını aşıp duygu sömürüsüne meylediyor.

Üçlemeye tutarlı son

Haftanın diğerleri

Haberin Devamı

- Ali Yorgancıoğlu’nun yönettiği “Aslı Gibidir”, Aslı İnandık’ın başrolünü üstelendiği bir komedi. Film, oyuncu olmak isteyen Aslı’nın hikâyesini konu alıyor.

- 2011 yapımı gişede çok başarılı olan Fransız filmi “Intouchables”ın Hollywood yeniden çevrimi “The Upside / Olacak İş Değil” adını taşıyor. Film, bir kaza geçiren iş adamının kendisine yardım etmek için işe aldığı bir gençle dostluğu üzerine. Filmin başrollerini Kevin Hart ve Bryan Cranston paylaşıyor.

- Andrew Bowler’ın yönettiği romantik komedi “Time Freak / Zaman Yolcuları”, ABD yapımı. Başrollerini Asa Butterfield ve Sophie Turner’ın üstlendiği film, bir zaman makinesiyle bozulan ilişkisini tamir etmeye gayret eden bir genci merkeze alıyor.

Üçlemeye tutarlı son