Nükhet Everi

Nükhet Everi

nukheteveri@yahoo.com

Tüm Yazıları

Alaçatı yazın gözde olsa da son yıllarda giderek artan partiler ve etkinliklerle özellikle yılbaşında da tercihler arasında.

Alaçatı’yı herhalde bilmeyen yoktur. Gidip görmemiş olanlar da yazın gözde mekânları, birbirinden güzel beachleri, ünlü isimlerin tercihi olması ve Ot Festivali nedeniyle medyada sık sık yer almasından dolayı bilirler en azından. Alaçatı sırf yazın değil, Ege’nin her yeri gibi dört mevsim çok güzel. 2007 yılında bir kafe yılbaşı sokak partisi yapmıştı.

Alaçatı’da yılbaşı keyfi

Ondan sonra Alaçatı binlerce kişinin yılbaşı için tercih ettiği bir yer haline geldi. Şimdilerde pek çok mekân ve küçük oteller yılbaşı için hazırlıklarını tamamladı. Herkes çok heyecanlı. Haklılar. Bu yılki etkinlikler gerçekten çok ilginç, çok keyifli. Görünen o ki Alaçatı bu yıl da yılbaşı için en çok rağbet gören yerler listesinde başa oynayacak.

Haberin Devamı

Bu yıl Alaçatı’da Lokal Pazar Alışveriş Şenliği bugün başlıyor ve 31 Aralık akşamına kadar tam üç gün boyunca devam edecek. Bu şenlik gurme lezzetler, antika pazarı, canlı mezat, tasarım ürünler, takı, seramik, ev tekstili, ahşap işler, kahve workshop’uyla hem çok eğlenceli, hem bilgilendirici, hem de yılbaşı hediyelerini almamış olanlar için ideal bir şenlik. Bu şenlik her gün 10.00-19.00 saatleri arasında Club Baba Köyiçi’nde.

Kurabiye yarışması

Alaçatı’da yılbaşı keyfi

Şenlikte bugün Hakan İme’nin “Nitelikli kahve nedir Hario V60 ile kahve nasıl demlenir?” konulu bir workshop’u var. Bu seminerde nitelikli kahvenin hikayesini dinleyecek ve Hario V60 ile kahve demlemeye dair birçok şey öğreneceksiniz. Şenlikte cumartesi günü gelen tüm ziyaretçilere kahve ikram edilecek. Hakan İme’nin yarın düzenlenecek ikinci workshop’unda farklı kahvelerle yapılan Türk kahvelerinin tadımını yapabilirsiniz. Şenlik süresince kurabiye ve börek yarışması da olacak. Alaçatı yerli halkının çoğunluğu mübadeleyle gelen Boşnak, Girit ve Arnavut göçmenleri olduğu için börekleri de lezzetli ve meşhurdur.

Börek yarışmasının jürisi çok tanınmış ve konularının profesyoneli isimlerden oluşuyor.

Kısa bir süre önce yayımlanan “Bir Dünya Börek” kitabıyla 360 üzerinde tarif hazırlayan Ayfer Yavi’nin imza ve söyleşisi de olacak. 200’ün üzerinde katılımcı yer alacak ve aralarından 50 en iyi seçilecek. Kurabiye yarışmasında vegan kurabiye de olacakmış. İşte ben en çok da onu merak ediyorum.

Haberin Devamı

Neler yapılabilir?

Konaklamak için Design Otel benim favorim. Hem merkezi hem de sakin. Kahvaltısı da gerçekten efsane. Buranın dışında Alavya, İmren, Gaia, Daria Hotel de tavsiyemdir. Özellikle de Alavya Otel’de akşamüstü şöminebaşı keyfini sakın kaçırmayın. Favori mekânlarımdan biri de Köşe Kahve. Her şeyleri çok iyi. Şevketi bostan çorbasını deneyin. Ben salatalarına bayılıyorum. Sailors Otel’in cafesinde bitki çayı ve kahve içebilirsiniz. Ferdi Baba’da mutlaka akşam yemeği yemelisiniz. Mezeleri muhteşem. Kuytu Restaurant’ta da Yaprak Hanım’ın hazırladığı lezzetli Ege yemeklerini denemeden dönmeyin. Pizza sevenler için Kolburanos’un odun ateşinde hazırlanan pizzaları harika bir seçenek. Alaçatı’nın yarım asırdır babadan oğula geçen markası İmren Pastanesi’nden meşhur damla sakızlı kurabiye, lokum ve Sakız Adası’ndaki orijinalinden bile iyi olan macununu almadan dönmeyin.

Haberin Devamı

Kışın açık olan mekanlardan tavsiyem; Agrilia, Roby’s, Limon, İyi Kafe, İyi Pizza, Mahalle, Asfalya, Plaka, Sailors, Tektekçi, Göz Lounge, Kuytu Restaurant, Meyhane Şerefe, Ferdi Baba, Fahri’nin Yeri, Club Baba, Kapari Bahçe. Bugün Club Baba’da Mosaik Bando da olacak. İlginç olabilir. Lokal Pazar’da size bir tavsiyem daha olacak. Çok bilinen ve sevilen Anticart özel tasarım takı ve mücevherlerini mutlaka görün muhteşem işleri var, bayılacaksınız.

Alaçatı’da yılbaşı keyfi

Ildır’da gün batımını izleyin. Yılbaşında Çeşme Belediyesi Alaçatı’da bir konser düzenleyecek ve tüm mekanların önünde sokak partileri olacak. The Stay Otel’de ise gündüz workshop’lar, bugün klasikleşen Argentina grill ve DJ eşliğinde eğlence, yarın keyifli bir sürprizle yeni yıla hazırlık 31 Aralık pazartesi ise workshop’larla dolu bir gün ve akşamına özel yılbaşı yemeği ve özel bir partileri olacak. Hepinize sağlıklı, bereketli, mutlu ve bol seyahatli bir 2019 diliyorum.