Nükhet Everi

Nükhet Everi

nukheteveri@yahoo.com

Tüm Yazıları

Lüksü sade ve doğal olanla birleştiren glamping konseptinin peşinden gidenleri outdoor aktiviteleriyle dolu doğayla baş başa bir tatil bekliyor.

Doğayla iç içe olmak, otelde değil de çadırda konaklamak istiyor ama kamp hayatının zorlukları gözünüzü korkutuyorsa “Glamping” tam da size göre. Avrupa’da ortaya çıkan bu akım “glamorous” (büyüleyici) ve “camping” (kamp yapmak) sözcüklerinden türemiş. Lüksü sade ve doğal olanla birleştiren glamping konseptinin bulunduğu yerlerde çeşitli outdoor etkinlikleri yapma imkânınız da var. Bu yeni tatil anlayışı Türkiye’de de revaçta.

Haberin Devamı

CLUB AMAZON – DATÇA

Bundan 35 yıl önce Datça’nın Bördübet beldesinde glamping konseptini hayata geçiren bir öncü aslında. Huzurlu Akdeniz ortamında Butik Van, Çingene Arabası, Taş Oda, Mini Bungalov, Teras Oda veya Küp Oda gibi doğaya uygun şekilde hazırlanmış ilginç tasarımlı orijinal odalarda konaklayabilir ve kanolarla plaja ulaşıp mükemmel bir doğa tatili geçirebilirsiniz.

AVALON STEPPES - KAYAKÖY

Glamping trendinin Türkiye’deki bir başka öncüsü. Çeşitli outdoor aktivitesini yapabileceğiniz Fethiye Kayaköy’de doğa içinde her türlü ihtiyacınızın sağlandığı Osmanlı ve İngiliz tarzı muhteşem oba çadırlarıyla doğayla baş başa bir tatil keyfi sunuyor.

KOCABAHÇE – BOZBURUN

Bozburun Dirsekbükü koyunda yer alan lüks detaylarla bezeli ahşap bungalovlarıyla doğada yeşilin maviyle birleştiği bir yerde hamak keyfinden her türlü outdoor aktivitesine kadar çeşitli imkanlar sunan bir glamping mekânı.

KOZLUYALI – EDREMİT

Edremit Körfezi’nin muhteşem manzarasında bir başka benzersiz glamping alanı. Zeytin ağaçlarının arasında Ege’nin muhteşem kahvaltı ve lezzetleriyle, çeşitli outdoor etkinlikleri, doğa yürüyüşleri ve tabii Kuzey Ege’de yüzme keyfiyle unutamayacağınız bir glamping tatili sizi bekliyor.

BONJUK BAY – MARMARİS

Doğasına hayran olduğum Gökova’da Afrika safari çadırlarıyla oluşturulmuş olan bu glamping alanı müzik, sanat, gastronomi ve çeşitli doğa etkinliklerine ev sahipliği yapıyor. Grup organizasyonları için alternatif arayanlara en uygun mekân.

Haberin Devamı

ADAPEREST – BOZCAADA

Unutulmaz anılarla ayrılacağınız minnacık bir glamping konsepti. Merve ve Haluk Yavuzer çifti Bozcaada’ya yerleşip ada merkezine 4 km. uzaklıktaki evlerinin bahçesinde bulunan karavanlarıyla tek odalık bir glamping hizmeti veriyorlar. Bozcaada’nın eşsiz atmosferinde, kekik kokularıyla kamp ateşinin etrafında yıldızların altında geceler geçirip, sabah eşsiz kahvaltılar eşliğinde güne başlamak herkes için unutulmaz bir deneyim olacaktır.

Doğal sade ve konforlu

MONA GLAMPING - SIĞACIK

2017 yılında iki turist rehberi meslektaşım Kıvanç Koray ve İlaynur Şafak tarafından Yavaş Şehir Seferihisar Sığacık’ta temel konfordan çok ödün vermeden ezbere tatil anlayışını biraz olsun değiştirmek, doğayla bütünleşmek amacıyla kurulmuş. 10 dönümlük arazide mandalina ve zeytin ağaçları arasında otel odası şeklinde tasarlanmış, her birinde özel banyosu bulunan 5 sabit çekme karavan ve 6 glamping çadırından oluşan, sahile, kaleiçine ve Teos antik kentine 15-20 dakika yürüme mesafesinde olan mükemmel konumuyla sakin, butik bir glamping projesi.

Haberin Devamı

Doğal sade ve konforlu

CHAKRA BEACH - KABAK

Kabak Koyu’na 100 metre mesafede özel bungalovlarıyla çok güzel ve popüler bir glamping alanı. Eşsiz ve huzurlu bir ortamda özellikle de yoga düşkünleri için iyi bir tatil fırsatı.

Doğal sade ve konforlu

PERDUE - FETHİYE

Denize sıfır konumu, lüks ve kamp kavramlarını birleştiren minimalist tasarımlı safari çadırlarıyla keyifli bir glamping alanı. Çok çeşitli outdoor aktivitelerine de katılabileceğiniz bu mekânda eğer balayı için alternatif arayanlardansanız, tam size göre derim.

NOT: Yazıda adı geçen tüm mekânlara Instagram hesaplarından ulaşabilirsiniz. Glamping deneyimi yaşamak istiyorsanız sırt çantanızı kapıp yola çıkmadan önce mutlaka bu mekânlarla görüşmenizi ve yer ayırtıp kayıt yaptırmanızı öneririm.