Nükhet Everi

Nükhet Everi

nukheteveri@yahoo.com

Tüm Yazıları

Kayak sezonu açılınca nereye gideceği konusunda kararsız kalanlar için Erciyes kayak merkezi rahat ulaşılabilir konumuyla öne çıkıyor. Dağ evi, otel gibi çeşitli konaklama imkanları ve zengin pist çeşitliliği sunuyor.

Erciyes’te kayak zirvesi

Artık havalar soğumaya, kış mevsimi yavaş yavaş geldiğini belli etmeye başladı. Evet, bu yıl uzmanların söylediklerine bakarsak bayağı soğuk bir kış olacak ve epeyce de kar yağacak gibi. Kar kış dendi mi akla ilk gelen şey kayaktır genelde. Kayak severlerin de yavaş yavaş planlarını yapma vaktidir. Pek çok yerde kar yağmaya başladı bile. Çoğu kişi hava durumu raporlarını ve kar haberlerini her yerden takibe almaya başlamıştır muhtemelen. Kayak yapma planlarınız varsa tüm Anadolu kayak merkezleri açısından çeşitli ve iyi seçenekler sunuyor. Biz de sanırım önümüzdeki kış ayları boyunca bu köşede yukarıda saydığım nedenlerle değişik kayak merkezlerini konuşuyor olacağız.

Haberin Devamı

Bilirsiniz bu köşemde hep gittiğiniz yerlerden zevk alabilmeniz için önerilerde bulunmaya çalışıyorum. Sonuçta vaktinizi ve naktinizi harcayacağınız bir şeyden mutsuz olarak dönmenizi istemem elbette. Kayak sezonu açılınca nereye gideceğiniz konusunda kararsızsanız size önerim dünyanın en iyi kayak pistlerinden birine sahip olan Erciyes kayak merkezi olacaktır. İç Anadolu’da yer alması ve her türlü vasıtayla rahatlıkla ulaşılabilir olması, dağ evi, otel gibi çeşitli konaklama imkânları sağlaması nedeniyle günübirlik ziyaretçilerin de uzun süreli kalmayı planlayanların da özellikle tercih ettikleri bir kayak merkezidir Kayseri’de bulunan Erciyes…

Toz kara sahip

Her zaman ısrarla üstüne basa basa belirttiğim bir şeyi burada da özellikle tekrarlamak isterim. Elbette ki Erciyes’e sırt çantanızı kapıp gidebilir ve kayak için gerekli tüm malzemeyi orada da kiralayabilirsiniz ama bu gözde kayak merkezine rezervasyon yaptırmadan gitmemeniz daha doğru olur. 3917 metre yükseklikteki Erciyes dağının 2100-2900 metre yüksekliğinde yer alan Tekir Yaylası’nda bulunan kayak merkezindeki dağ otelleri doluysa ikinci bir alternatif de kayak paketleri de sunan şehir otellerinden birinde konaklamak olabilir. Bu yıl çok yoğunluk olacağı kesin gibi görülen Türkiye’nin değişik bölgelerindeki kayak merkezlerinin hiçbirine rezervasyon yaptırmadan gitme riskini almayın derim.

Haberin Devamı

Eğer daha önce hiç gitmediyseniz, kayak pistleri dünyanın en iyilerinden, Türkiye’nin de en güvenlilerinden olan Erciyes aynı zamanda en zengin pist çeşitliliğine de sahiptir ve çok sayıda da teleferik hizmeti sunar. Ender rastlanan toz kara sahip olan Erciyes kayak merkezinde kayak ve snowboard yapmak, oldukça keyiflidir. Şayet kayak kaymayı bilmiyor ama öğrenmek istiyorsanız da profesyonel eğitmenlerden ders alma imkanı da var. Erciyes dağı fotoğraf meraklılarına da son derece güzel fotoğraf imkanları sunar.

Erciyes’te kayak zirvesi

Kayseri’de kültür turu

Buralara kadar gelmişken yapmadan dönmeyin: Eğer vaktiniz varsa birazını da Kayseri merkeze ayırarak kayak tatilinizi bir kültür tatiline dönüştürebilirsiniz. Şehrin sembolü ve en önemli yapılarından, Roma döneminden günümüze kadar neredeyse hiç bozulmadan kalan bir şehir kalesi olan Kayseri Kalesi’ni, 13. yüzyılda Selçuklu döneminde yaptırılmış olan Döner Kümbet’i, Mimar Sinan’ın memleketi Kayseri’de yine kendisinin inşa etmiş olduğu Kurşunlu Camisi’ni görmeden dönmeyin. Meşhur Kayseri mutfağını deneyimlemek için de mutlaka vaktinizi ayırın.