Nükhet Everi

Nükhet Everi

nukheteveri@yahoo.com

Tüm Yazıları

Her ülkenin, her şehrin gidilecek en doğru zamanı ya da zamanları vardır. Bu hafta size yılın 12 ayı için tercihlerinizi belirleyebileceğiniz bir takvim hazırladım

Gezginlere takvim

Herkesin gönlünde gezmek, değişik yerler keşfetmek yatar. Gidilecek yolları hayaller ve bütçe belirler genelde ama bundan da önemlisi zamanı doğru kullanmak, gidilecek yere doğru zamanda gitmektir.
Her ülkenin, her şehrin gidilecek en doğru zamanı ya da zamanları vardır. Gezginin sıcak, soğuk, deniz kenarı, kültür gezisi, şehir keşfi, müze, macera, safari ve bunun gibi pek çok tercihi de doğru zamanı belirlemek için önemlidir.
Bu hafta size yılın 12 ayı için tercihlerinizi belirleyebileceğiniz bir takvim hazırladım.

Haberin Devamı

- OCAK ayında yeni yılın başlangıcıyla siz de tazelenmek ve yeni başlangıçlar yapmak istiyor olabilirsiniz. Seçiminiz sıcaklar ise uzaklara, başka kıtalara ve hatta Güney Yarımküre’ye uzanmanız gerekecek. Bu ay özellikle Güney Hindistan’ı keşfetmek için ideal. Avrupa’da da tavsiyem Brugge. Yurtiçinde kalmak isteyenler için karlar altındaki Kars büyüleyici bir destinasyon.
Şehirden çıkamayan ama bir şeyler yapmak isteyenler için önerim bu soğuk günlerde yaşadığınız şehrin müzelerini keşfetmeniz.

- ŞUBAT mutlaka her gezginin hayatta en az bir kere yaşaması gereken bir deneyim olan Venedik Karnavalı dönemidir.
Kuzey ışıklarının peşine düşmek için de Lapland’a uzanmanın tam zamanıdır. Kar kış sevdalılarını Avrupa’daki ve Türkiye’deki kayak merkezlerine, müzik sevdalılarını da New Orleans’a çeker bu ay.

- MART Kuzey Hindistan için iyi bir dönemdir. Orta Amerika ülkeleri için de güzel zamanlar başlıyor bu ayla birlikte. Porto Rico’ya ya da Kanarya Adaları’na ne dersiniz? Türkiye içinde de Ege antik kentlerini ve yavaş yavaş Güneydoğu’yu, yaşadığınız şehri de yürüyerek keşfetme zamanıdır.

- NİSAN Avrupa şehirlerinde gezmek için en güzel aylardan. Fransa, İspanya, Sicilya, Malta, Balkan ülkeleri ve tabii Kuzey Afrika’da yer alan büyülü ülke Fas, Uzakdoğu’da Japonya’da sakura zamanı.
Türkiye içinde de artık baharda büründüğü rengarenk doğası ile Antakya, Gaziantep, Urfa, Mardin, Diyarbakır gibi şehirler bekler gezginleri.

Haberin Devamı

- MAYIS ayı Küba’ya gitmek için en güzel aylardan biridir. İtalya’da Toscana’yı ve Akdeniz’in en güzel adalarından biri olan Girit’i keşfetmenin tam zamanıdır. Asya ülkeleri Özbekistan, Kazakistan bahar aylarında keyifle gezilebilir.

- HAZİRAN Hırvatistan, Sırbistan, Romanya, Güney Fransa, İtalya’da Amalfi, Yunan adaları, St. Petersburg, Güney Amerika’da Peru için en güzel ay.

Gezginlere takvim

- TEMMUZ yeni keşifler için ideal aylardandır. İzlanda, Moğolistan, Kenya, Tanzanya, Zanzibar çok davetkâr değil mi? Bu sıcaklarda Kuzey Avrupa ülkeleri de çok çekici bir destinasyon.

- AĞUSTOS ayında Edinburgh Tiyatro Festivali kaçmaz. İrlanda, Hollanda, büyük göç zamanı Kenya ve Tanzanya, Türkiye’de mutlaka baştan sona Karadeniz ve Doğu Anadolu’da Van.

- EYLÜL Fransa, İtalya ve Türkiye’de değişik bağ bozumu rotaları, Azerbaycan, Gürcistan ve Ermenistan’da Altın Sonbahar. Barselona, Budapeşte, Viyana, Prag, New York gibi şehirler için ideal aylardan. Lübnan’ı da her şeyiyle keşfetmenin tam zamanı.

Haberin Devamı

- EKİM Yunanistan’ı baştan sona gezmek için en güzel ay. Ürdün ve diğer Ortadoğu ülkeleri gezginlere çok güzel renkler sunar bu ay. Kıbrıs, Güney İspanya ve tabii Türkiye’de Akdeniz kıyıları ve sonbaharın güzel renkleri doruklardayken Güneydoğu Anadolu.

Gezginlere takvim

- KASIM Nepal, Güney Amerika ülkeleri, Hong Kong. Türkiye’de Batı Anadolu, Marmara bölgesi şehirleri ve yavaş yavaş Yedi Göller zamanıdır.

- ARALIK yılın en keyifli ama yılbaşı programları nedeniyle de en çok da ihmal edilen aylarındandır. Aslında tam Karayip adaları zamanıdır. Dubai, Berlin, Prag gibi şehirleri, Kuzey Kutbu’nu keşif zamanıdır.